ASTMUL Bronsic tratament naturist complementar terapiei medicamentoase.


ASTMUL BRONSIC este o stare patologica in care exista o nevoie intensa de aer, evacuarea acestuia din plamani facandu-se cu dificulatet.

Astmul bronsic este o boala caracterizata prin accese de sufocare, determinate de obstructia bronsica prin edem. Este o dispnee respiratorie paroxistica.

Aceste fenomene sunt determinate de patrunderea unor particule mici (polen, peri, praf) sau a produselor rezulatate din distrugerea germenilor care intretin o inflamatie bronsica (bronsita).

In astmul bronsic pur alergic se recomanda un tratament al crizei si un tratament de fond. In crizele de astm bronsic se recomanda:

CEAIURI

Nigella sativa (negrilica) Se bea o cana doua pe zi, dintr-un decoct din seminte pisate, 2-3% sau casete, 2-4 grame pe zi.
astmul bronsic alternativa tratament naturist

Sovarv - Se beau trei pahare pe zi dintr-o infuzie, din una doua lingurite la o cana de 200 ml apa clocotita. Uleiul volatil de sovarv poate fi folosit si sub forma de inhalatii, de 2 ori pe zi.

Laptele cainelui - Se folosesc semintele, care au actiune antidispneica, in crizele de astm, sub forma de decocot, 1-2 grame la 100 ml apa rece. Se bea in timpul crizelor de astm.

In criza de astm infectat se folosesc:

CEAIURI

Nalba mare - Se beau 1-2 cani pe zi dintr-o infuzie de flori si frunze, cu o lingurita la o cana. Radacina de nalba mare se foloseste ca macerat la rece ( o lingurita la o cana, timp de 30 minute, la care se adauga si un varf de cutit de bicarbonat). Se strecoara si se indulceste cu miere de albine si se bea treptat in cursul zilei.

Ciubotica Cucului - Florile se folosesc ca infuzie (1-2 lingurite la o cana) si se bea treptat in cursul unei zile. Radacinile de ciubotica cucului se folosesc ca decoct (o lingura la o cana, la care se adauga si un varf de cutit de bicarbonat). Se bea o cana pe zi, in mai multe reprize, cate 1-2 linguri la un interval de 2-3 ore.

Lichean de piatra - Are actiune puternic antibiotica. Se beau doua cani zi dintr-un decoct (o lingurita la o cana), amestecat cu lapte.

Apiterapia pentru astmul bronsic

Solutie alcolica de propolis 15%. Din aceasta solutie se ia si se amesteca cu apa distilata, in proportie de 1:1, pentru o sedinta de aerosoli.

Se fac cate doua sedinte pe zi cu o durata de cinci minute, in total 15-30 sedinte, iar dupa terminarea sedintei, odihna timp de 20 minute.

In tratamentul de fond al astmului bronsic se actioneaza prin remedii antialergice.

Trei frati patati - Este planta cea mai antialergica. Se bea 2-3 cani pe zi, sub forma de infuzie, cu o lingurita de planta la 200ml apa, sau macerat la rece 3% cu efect expectorant si depuritiv. Se face o cura de 30 zile. Se repeta dupa o pauza de o luna de zile.

Fenicul - Este antispastica, antibronsitic si expectorant. Serveste ca infuzie pentru copii sugari (5-6 fructe zdrobite, in 200ml apa clocotita). Se bea in 3 reprize, dupa mesele principale. Pentru copii de la 10 ani cate 10 fructe de fenicul, iar pentru adulti o jumatate de lingurita de fructe zdrobite in 200ml apa clocotita. Se bea in 3 reprize dupa mesele principale.

Intotdeauna adresati-va medicului dumneavoastra cand doriti sa urmati un tratement naturist complementar terapiei alopate pe care o urmati!

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii