SOMNUL Copiilor in Functie de VARSTA. Programul de somn.


Copilul creste in timp ce doarme, si nu este un mit. Asadar, cresterea accelerata induce o nevoie crescuta de somn.

Bebelusii, care au un ritm de crestere foarte mare în primele luni de viata, dorm în majoritatea
timpului, adica uneori si 18 ore pe zi! Se trezesc doar ca sa manânce.

Rutina culcarii bebelusilor poate începe cu o baie relaxanta. Sau cu cântece de leagan sau ascultarea unei muzici de relaxare sau cu citirea povestilor, chiar daca e prea mic!

Pregateste-i un mediu relaxant, lipsit de zgomote, temperatura în camera sa fie de circa 22 grade Celsius (nu prea cald, pentru ca se poate supraincalzi), înveleste-l cu o paturica.

Aseaza-l pe spate, medicii spun ca aceasta este cea mai sigura pozitie de dormit.

Stai cu el pâna adoarme, cânta-i, leagana-l sau pune-i muzica clasica. Daca îl lasi singur în camera, ia-ti monitoare pentru bebelus astfel încât sa-l poti auzi chiar daca esti în alta camera.
Programul de somn si ora de culcare a copiilor

Odata ce au mai crescut, copiii nu mai dorm atât de mult, dar au nevoie de mai multe ore de somn decât adultii, în general între 9 si 11 ore de somn.

NU este o regula ca la o anumita vârsta sa doarma dupa amiaza.

Fiecare copil este unic, unul poate dormi la prânz la 12 ani, altul a renuntat deja la somnul de dupa amiaza, desi are numai patru ani.

De ce este important un program de somn bine stabilit pentru copii.

Deoarece este vital sa stabilesti un ritual de somn de la o vârsta cât mai frageda, îl va ajuta mult, mai ales când va începe gradinita si va fi nevoit sa se trezeasca de dimineata.

Daca se obisnuieste sa adoarma în fiecare zi la aceeasi ora, îi va fi mult mai usor sa se trezeasca dimineata la aceeasi ora.

Trebuie sa alegi o ora care se potriveste cel mai bine cu programul tau si al partenerului si pe care sa o puteti respecta, cu aproximatie, în fiecare zi.

Asigura-te ca este destul de târziu ca sa fiti acasa, dar nici prea târziu încât sa va ocupe toata seara. Orice moment între 20.30 si 21.00 este potrivit.

Retineti ca rutina culcarii bebelusilor si copiilor in general, poate dura circa 30 minute.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii