Tinctura de SOC păreri forumuri cele mai puternice Dezintoxicante naturale cu efect de slăbire

Sa ne facem o părere despre soc si virtuțile sale terapeutice bine apreciate pe forumurile naturiste. 

Ce este TINCTURA de SOC și pentru ce utilizează


Socul este un arbust extrem de frecvent intalnit, arealul sau foarte amplu intinzandu-se din crangurile de salcam din zona de campie si pana in lizierele padurilor de pin si molid din zona montana.

Fructele sale, destul de putin cunoscute pana de curand in terapie, sunt un elixir de sanatate extrem de puternic.

Fructele de soc imature sunt fara doar si poate unul din cele mai puternice dezintoxicante cunoscute in fitoterapie. Ele mobilizeaza toxinele din corp si favorizeaza eliminarea lor prin transpiratie, urina si fecale.

Ori procesul de dezintoxicare constituie un pas fundamental in procesul de vindecare, favorizand restabillirea echilibrului natural al organismului si pregatind terenul pentru remediile specifice afectiunii tratate. 
pareri forumuri tinctura de soc

De aceea tinctura de fructe de soc actioneaza intr-o sfera extrem de larga de afectiuni, de la bolile de piele, tulburarile de asimilatie si cele endocrine, pana la cancer si boli psihice. 

Un rol exceptional are tinctura de fructe de soc in curele de slabire, unde aceasta produce scaderea in greutate prin mai multe mecanisme: prin despovararea colonului de materii reziduale (ceea ce intre altele reglaza asimilatia), prin extragerea apei din tesuturi si eliminarea sa prin fecale si urina, prin dezintoxicarea extrem de ampla a organismului, care face sa se regleze spontan apetitul alimentar, procesele hormonale si chiar activitatea psiho-emotionala. 


Actiuni: intern: antifebril, antiseptic intestinal (actioneaza in special asupra florei de putrefactie), depurativ foarte puternic, diuretic foarte puternic, laxativ ( in doze mici), hipotensiv mediu-slab, purgativ puternic ( in doze medii-mari), stimuleaza refacerea epiteliului renal.

Indicatii Tinctura de Soc administare Interna:
  1. obezitate, ingrasare: se face o cura cu tinctura de soc. In prima zi se ia 1 lingurita, la ora 18; in a doua zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora s.a.m.d. pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite luate odata. Se mentine aceasta doza vreme de 30 de zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un soc tranzitului intestinal, care va fi foarte mult accelerat, la fel ca si diureza si preocelsele de eliminare pe ansamblu. Daca pe masura ce se creste doza apare diareea puternica, se iau in completare 2-3 lingurite de pulbere de scoarta de stejar sau de iarba de coada racului pe zi, iar daca diareea persista, atunci se reduce doza sau chiar se intrerupe tratamentul.
  2. acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoza alergica, boli de piele rebele rezistente la alte forme de tratament: se face o cura de 30 de zile cu tinctura de boabe de soc administrata in doze progresive, de la 1 la 7 lingurite zilnic, ca si la obezitate
  3. adjuvant in insuficienta reno-urinara: se ia 1 lingurita de 3-4 ori pe zi, diluand tinctura in apa
  4. tulburari hormonale, tulburari hormonale care apar in urma tratamentului cu anticonceptionale sau corticoizi: cura de lunga durata cu tinctura de fructe de soc are efecte exceptionale, mai ales in cazul afectiunilor endocrine care apar corelat cu tratamentul medicamentos abuziv. Se ia ½ lingura de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa dimineata, pe nemancate, si aceeasi doza seara. In cazul chistului ovarian si al ovarelor polichistice, fibromului uterin si mastozei, in special atunci cand acestea sunt asociate cu constipatia, acest tratament are o eficienta exceptionala, mai ales daca este asociat cu o cura cu extract de muguri de zmeur (rubus idaeus), 50 de picaturi de 3 ori pe zi
  5. constipatie cronica si acuta (inclusiv formele rezistente la tratamentele clasice): se iau 1-3 linguri de preparat diluate intr-o cana de apa, pe stomacul gol, la ora 18
  6. reumatism, reumatism degenerativ, guta: se face tratament de lunga durata cu tinctura de fructe de soc, se ia 1 lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi inainte de masa. Tratatmentul dureaza minim 60 de zile si se incepe in ultimele saptamani de vara, pentru ca efectele maxime sa fie in lunile octombie-noiembrie, cand aceste afectiuni au de obicei manifestari acute
  7. alergie (indiferent de tipul de alergen): se ia 1 lingurita de tinctura de fructe de soc in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face minim 3 luni, pentru ca procesele de dezintoxicare sa fie cat mai complete. Pe parcursul tratamentului se elimina din alimentatie carnea, zaharul si produsele cu aditivi alimentari, care au un rol extrem de nefast in aceasta afectiune
  8. intoxicatii diverse. Se ia o doza de soc de 2-3 linguri de tinctura de fructe de soc diluate intr-o cana de apa, iar a doua zi se incepe cu untratament constand in 2 linguri de preparat luate zilnic. In otraviri si intoxicatii grave pana la ajungerea intr-o unitate medicala specializata se provoaca purgatie prin administrarea aceleasi doze de soc. Tratamentul este contraindicat in toxiinfectiile alimentare cu manifestari diareice, precum si persoanelor cu diaree cronica
  9. adjuvant in boala canceroasa: acest preparat are rol profilactic si adjuvant, in special atunci cand este insotit de constipatie. Se iau 1-2 linguri pe zi, diluate in apa
  10. adjuvant in tulburari psihice diverse (in special atunci cand sunt asociate cu constipatia).

Mod de administrare: se vor folisi schemele specifice de administrare indicate la fiecare afectiune in parte 

Observatii importante: in general curele de dezintoxicare (inclusiv cele cu tinctura de fructe de soc) sunt de lunga durata, minim 1 luna in afecțiunile usoare si minim 3 luni in afecțiunile cronicizate sau mai grave. 

In cura de slăbire tinctura de fructe de soc va fi asociata cu o alimentație din care se exclud complet carnea si prajelile, si pe cat posibil produsele cu aditivi alimentari, zahar si margarina. 

Sunt indicate in mod special cerealele integrale, ca atare sau sub forma de fulgi, fructele si legumele proaspete consumate ca atare, sub forma de salata sau suc. 

Contraindicatii: preparatul este contraindicat in diaree acuta sau cronica, colita de fermentatie !

ATENTIE LA TOXICITATEA ACESTEI PLANTE MEDICINALE! Fructele de soc sunt foarte puternice ca si remediu, fiind mai degraba medicament decat aliment. 

Si ca orice medicament supradozat, ingerat in cantitati mari peste 200 de grame de fructe sau 200 ml de tinctura, ele pot crea probleme. 

Simptomele intoxicatiei cu soc sunt: voma, arsuri la stomac, rirtarea gatului, dificultati de respiratie, convulsii 


MAI POTI CITI