ALERTA! CIUMA loveste insulele Seychelles si MADAGASCARUL.


EPIDEMIE DE CIUMA. Focarul s-a raspândit din MADAGASCAR si în arhipelagul vecin Seychelles, unde zeci de oameni au fost plasati de medici sub observatie dupa ce un rezident de 33 de ani a fost diagnosticat cu ciuma la scurt timp dupa întoarcerea dintr-o vacanta în Madagascar.

Crucea Rosie a mobilizat 700 de voluntari pe insula Madagascar, în timp ce Organizatia mondiala a sanatatii a furnizat 1,2 milioane de doze de antibiotice.

Autoritatile au interzis adunarile mari de oameni pentru a evita ca mai multi oameni sa se infecteze.

Peste 73 de persoane au murit de ciumă de la declanșarea focarului la începutul lunii septembrie, potrivit agenției citate.

Mai mult de 750 de persoane au fost infectate, dintre care circa 600 suferă de forma pneumonică — extrem de periculoasă și ușor de transmis — a ciumei.
informatii ciuma madagascar insulele Seychelles

În urmă cu o săptămână, autoritățile sanitare raportaseră 42 de decese și 343 de persoane infectate.

Un lucru alarmant este ca ciuma pneumonica se poate transmite usor de la persoana la persoana prin tuse, la fel ca o banala raceala. 

Mai mult decât atât, epidemia de ciuma a ajuns în zone urbane extrem de populate, inclusiv capitala Antanarivo (sau Tana). 

Lasata netratata cu antibiotice, ciuma pulmonara este 100% fatala. Având în vedere frecventa si viteza cu care oamenii calatoresc în secolul XXI, epidemia se poate raspândi si în zone îndepartate, precum continentul nord-american sau Europa.

Insula este lovita în mod regulat de ciuma, dar de obicei se întâmpla ca aceasta sa fie forma mai usoara, anume ciuma bubonica, care se transmite de la sobolani la oameni prin intermediul puricilor. 

Pâna in acest moment astfel de cazuri au aparut în regiuni izolate. 

Totusi, daca ajunge în zone mai aglomerate, si ciuma bubonica poate fi extrem de periculoasa. Exemplul cel mai elocvent este Moartea Neagra din Europa secolului al IV-lea, cand aproximativ 60% din populatia Europei a disparut din cauza epidemiei de ciuma bubonice.

Forma pneumonica, mult mai rara, a bolii, ciuma pneumonica este fatala daca nu este tratata în 24 de ore.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a trimis 1,5 milioane de doze de antibiotice în Madagascar pentru tratament si profilaxie.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii