Analiza pareri STRUVIREN pentru prevenirea recidivei litiazei renale. Informatii prospect.

Struviren - Solartium, parerea comentariilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,66.

1. Pareri Pozitive - 1,80
2. Pareri Negative- 0,50
3. Sentiment neutru - 2,70

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Struviren - Solartium (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,56
Incredere - 0,37
Grad de inhibitie - 0,12
pareri forumuri STRUVIREN calculi tip struvite

Conform informartiilor din prospect, Struviren este un aliment dietetic destinat unor scopuri medicale speciale, care contine L-metionina 500mg.

Este demonstrat clinic ca L-metionina administrata oral induce acidifierea metabolica a urinei. L-metionina este un aminoacid esential, ce nu poate fi sintetizat de corpul uman si astfel, este necesara suplimentarea prin dieta.

Acidifierea metabolica a urinei este cel mai eficace tratament profilactic impotriva calculilor reno-urinari recurenti de fosfat de calciu, struvite (calculi infectiosi), sau in cazul infectiilor urinare cronice cu bacterii dependente de uree.

Administrat pe termen lung, Struviren permite acidifierea urinara controlata (in limitele 5.8 – 6.2), necesara pentru a preveni aparitia calculilor infectiosi (struvite) sau a calculilor de fosfat de calciu (apatite sau brushite) la pacientii formatori.

Previne recidiva litiazei, prin acidifiere urinara cu mentinerea valorilor pH-ului urinar intre 5.8-6.2 (identificarea pH-ului cu ajutorul benzilor indicator din interiorul cutiei).

Struviren  previne recidivele infectiilor urinare la pacientii cu infectii urinare cronice determinate de bacterii utilizatoare de uree (Proteus si Providencia spp., Klebsiella pneumoniae, etc)

Deasemenea potenteaza efectul tratamentului antibiotic in cazul infectiilor urinare.

Mod de administrare Struviren - Solartium:

Doza zilnica recomandata Struviren este de 1 comprimat de 500mg de 2 ori pe zi. Insa in anumite cazuri, doza zilnica Struviren poate varia intre 500mg si 3000mg.

Doza optima Struviren este doza ce reuseste sa ajusteze si sa mentina pH-ul urinar la valorile intre 5.8 – 6.2.

Doza zilnica trebuie administrata in 2 prize egale (dimineata si seara). Pentru a atinge rapid acidifierea urinara, se recomanda initierea tratamentului cu 2 comprimate pe zi.

ATENTIE! Struviren este contraindicat la pacientii cu:
  • disfunctie renala sau hepatica, 
  • acidoza tubulara renala distala, 
  • hiperhomocisteinemie, 
  • hiperuricemie, 
  • hiperuricozurie, 
  • litiaza urica, 
  • litiaza de cistina.

In caz de hipotiroidism, valorile plasmatice ale homocisteinei pot creste. Inainte de tratamentul cu L-metionina este absolut necesara evaluarea functiei tiroidiene.

Pretul unei cutii de Struviren - Solartium, 60 comprimate era la momentul analizei de aproximativ 79 lei.