Ce se întâmplă după ce MORI? Creierul CONTINUA să muncească suficient pentru a genera gânduri.


Puține lucruri par mai absolute si mai sigure decât moartea. Insa când vine vorba de a identifica momentul în care o persoană trece de la viață la moarte, "granitele" devin greu de trasat.

Definiția medicală actuală a morții este momentul când inima se oprește să bată.

Într-un interviu acordat LiveScience, Sam Parnia, un pulmonolog care studiază resuscitarea, descrie ca acest punct durează până la 20 de secunde înainte ca undele cerebrale să nu mai fie detectabile.

Potrivit lui Parnia, acest lucru creează la randul sau un lanț mai lung de procese care conduc intr-un final la moartea creierului.

Dacă reușiți să reporniți inima veți începe treptat să vă restabiliti funcționarea creierului. Cu cât faci mai mult timp resuscitare cardio-pulmonara, procesul mortii creierului se întâmplă în continuare - dar se întâmplă într-un ritm ușor mai lent.
noi pareri medicale ce se intampla cand mori

În caz de stop cardiac, medicii de obicei nu sunt în măsură să restabilească fluxul sanguin în creier. De aceea experiențele oamenilor care au fost resuscitați cu succes sunt atât de fascinante.

Într-un studiu efectuat în 2014, medicii au intervievat peste 100 de persoane care au trecut prin stop cardiac și au fost resuscitate cu succes: 39% dintre aceștia au descris existenta unei constiinte de sine, chiar dacă nu au putut să-și reamintească particularitățile.

O femeie într-un studiu similar, anterior, a descris un sentiment de plutire deasupra corpului ei și a auzit cum doctorul a instituit "cod albastru".

Aceste cazuri reusesc sa stearga ceea ce se considera ca find linia clara de demarcatie dintre viata si moarte.

Mai mult, neurochirurgul Haider Warraich a generat o dezbatere furtunoasa in mediile academice, prin intrebarea: separarea capului de trunchi este egala cu moartea?

Warraich a menționat cazul medicilor din anii 1800 care încearcan să distingă viața de moarte o faceau prin infingerea unor ace de care erau atașate de steaguri mici în pieptul cadavrelor (dacă steagul a fluturat inima batea și persoana era considerată în viață).

Pentru a încerca să-și sustina ideea că o creatură ar putea fi "în viață" si fără cap, un grup de cercetători din anii 1990 a decapitat o oaie gravidă și au conectat corpul la o mașină pentru respirație artificiala. Apoi au extras prin cezariana mielul.

Din punct de vedere a cercetatorilor nu a existat nicio ambiguitate in rezultatul acestui experiment: oile au rămas în viață în timpul experimentului, asadar animalele decapitate nu sunt neapărat moarte.

Warraich afirma că decizia de a ne limita la moarte ca fiind doar "moartea creierului" a fost motivată de apariția transplanturilor de organe.

Odată ce transplanturile de organe au devenit posibile, medicii aveau nevoie de un reper clar când cineva era "suficient de mort" pentru a putea sa-i îndepărteze organele.

Sa nu uitam ca medicul care a efectuat primul transplant de inimă în Africa de Sud a facut donatorului o injecție letală pentru a elimina orice urma de viitoare dispute asupra subiectului daca acesta era sau nu in viata!

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii