EMA parere pozitiva Lacosamide Accord antiepileptic alternativa la Vimpat.


Conform prospectului Lacosamide Accord este un medicament antiepileptic care se utilizează pentru tratamentul crizelor convulsive parțiale (crize epileptice cu originea într-o anumită zonă a creierului) la pacienți cu vârsta de cel puțin 16 ani care suferă de epilepsie.

Medicamentul se poate utiliza în tratamentul crizelor convulsive parțiale cu sau fără generalizare secundară (când descărcarea epileptică cuprinde și alte părți ale creierului).

 Lacosamide Accord se administrează în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente folosite pentru tratarea epilepsiei.

Lacosamide Accord conține substanța activă lacosamidă și este un „medicament generic”. Aceasta înseamnă că Lacosamide Accord conține aceeași substanță activă și acționează în același fel cu un „medicament de referință” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Vimpat.
pareri Lacosamide Accord antiepileptic alternativa la Vimpat

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a concluzionat că, în conformitate cu cerințele UE, s-a demonstrat că Lacosamide Accord este comparabil cu Vimpat.

Asadar, agenția a considerat că, la fel ca în cazul medicamentului Vimpat, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Agenția a recomandat aprobarea utilizării Lacosamide Accord în UE.

Substanța activă din Lacosamide Accord, lacosamida, este un medicament antiepileptic. Epilepsia este cauzată de o activitate electrică excesivă la nivelul creierului.

Pana in prezent nu se cunoaște exact modul în care acționează lacosamida, dar se pare că aceasta substanta activa reduce activitatea canalelor de sodiu (pori la suprafața celulelor nervoase) care permit transmiterea impulsurilor electrice între celulele nervoase.

De asemenea, se consideră că este posibil ca lacosamida să contribuie la protecția celulelor nervoase împotriva deteriorării.

Împreună, aceste acțiuni ar putea împiedica răspândirea activității electrice anormale prin structurile creierului, scăzând riscul declanșării unei crize epileptice.

Având în vedere că Lacosamide Accord este un medicament generic, beneficiile și riscurile asociate sunt considerate a fi identice cu cele ale medicamentului de referință.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii