Nou VACCIN AntiGripal 'UNIVERSAL' testat la Universitatea Oxford.


Noutati medicale. Noul tip de vaccin antigripal 'universal' are ca tinta o componenta a virusului gripal care nu sufera mutatii anuale.

Aceasta inseamna ca vaccinul ar trebui sa functioneze împotriva gripei umane, aviare si porcine, dupa cum sustine echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford. Oamenii de stiinta britanici sunt de parere ca vaccinul va oferi o protectie mai eficienta.

Vaccinul experimental actioneaza în mod diferit fata de cel utilizat în prezent, care trebuie refacut în fiecare an, pe baza predictiilor cu privire la tipurile de tulpini ce se vor afla în circulatie în sezonul respectiv.

Pacienti cu vârste de cel putin 65 de ani care traiesc în Berkshire si Oxfordshire sunt chemati sa ia parte la testele clinice.
nou vaccin antigripal universal testat in marea britanie

Echipa de cercetatori britanici este de parere ca utilizarea acestui vaccin conceput de echipa sa, efectuat împreuna cu cel obisnuit, ar putea ajuta în special persoanele al caror organism nu raspunde în mod optim la imunizare, printre acestea numarându-se mai ales persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

Aceasta este prima testare clinica pe oameni a unui astfel de vaccin, realizata la scara larga, conform Institutului national pentru sanatate si cercetare din Marea Britanie, care sustine acest proiect de cercetare.

Jumatate dintre cei 500 de voluntari vor primi vaccinul antigripal obisnuit si un placebo, iar cealalta jumatate vor face vacccinul antigripal obisnuit însotit de vaccinul experimental.

Potrivit profesorului Sarah Gilbert, testarea clinica va fi încheiata în termen de doi ani. În cazul în care rezultatele vor fi pozitive, vaccinul ar putea primi aprobarea pentru utilizare pe scara larga.

NHS (Serviciul National de Sanatate) se asteapta pentru iarna lui 2017 la un sezon in care epidemia de gripa sa capete accente severe, dupa cele mai grave rabufniri din ultimii ani înregistrate în Australia si Noua Zeelanda.

In Europa gripa apare cu regularitate in epidemii anuale, in lunile de iarna. De obicei epidemiile de iarna afecteaza fiecare tara pentru una sau doua luni si dureaza, la nivelul continentului european aproape 4 luni.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii