Operatia de CATARACTA: LACTOFERINA promoveaza VINDECAREA sanatoasa dupa aceasta interventie chirurgicala.


Pareri medicale noi, operatia de cataracta si recuperarea. Aceasta interventie chirurgicala are o rată de succes de 98%, dar deseori are ca rezultat asa numitii "ochii uscați", pierderea cantității de film lacrimogen și a calității vederii.

Un studiu recent al pacienților cu cataractă carora li s-a administrar imediat după intervenția chirurgicală lactoferină a constatat că cei care au luat suplimentul au efectuat mai bine un test cunoscut sub numele de "timpul de rupere a lacrimilor", care este folosit pentru a măsura ochii uscați.

În ziua 30, acest test a arătat o diferență semnificativă la pacienții carora li s-a administrat lactoferină, acestia producand cu 65% mai multe lacrimi decât subiecții din grupul de control.

La sfârșitul celor două luni, diferența a fost de 95% în favoarea grupului care a primit lactoferină. Și nimeni dintre subiecții care au primit lactoferină nu au raportat reacții adverse.
lactoferina pareri medicale operatie de cataracta

Lactoferina este un complex proteic prezent în mod natural în lacrimi.

Este cunoscut faptul că lactoferina prezinta proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

La persoanele cu ochi uscați din alte motive decât interventiile chirurgicale, nivelurile de lactoferină sunt cunoscute a fi deasemenea scăzute.

Mai mult, lactoferina a fost utilizată cu succes în gestionarea ochilor uscați în starea autoimună numită sindromul Sjögren.

Tabloul clinic al sindromului Sjogren este dominat de existenta simptomelor sicca, reprezentate in principal prin uscaciunea mucoasei bucale (xerostomie) si a mucoasei conjunctivale (xeroftalmie).

Pe baza cercetarilor recente este demonstrat ca pacienții care se pregătesc să sufere o intervenție chirurgicală de cataractă ar trebui să înceapă suplimentarea dietei cu lactoferină incepand din ziua următoare procedurii și să continue cu ea timp de 60 de zile după operație.

Exista si cateva studii care au aratat ca persoanele care si-au suplimentat alimentatia zilnica cu 60 mg extract de maqui berry au înregistrat o creștere a producției lacrimogene și o reducere a simptomelor de ochi uscați.

Referinte biografice:

Hitoe S, Tanaka J, Shimoda H. MaquiBright standardized maqui berry extract significantly increases tear fluid production and ameliorates dry eye-related symptoms in a clinical pilot trial. Panminerva Med. 2014;56(3 Suppl 1):1-6.

Kasetsuwan N, Satitpitakul V, Changul T, et al. Incidence and pattern of dry eye after cataract surgery. PLoS One. 2013;8(11):e78657.

Tanaka J, Kadekaru T, Ogawa K, et al. Maqui berry (Aristotelia chilensis) and the constituent delphinidin glycoside inhibit photoreceptor cell death induced by visible light. Food Chem. 2013;139(1-4):129-37.

Devendra J, Singh S. Effect of oral lactoferrin on cataract surgery induced dry eye: a randomised controlled trial. J Clin Diagn Res. 2015;9(10):Nc06-9.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii