Pareri FRIGUL si articulatiile. Invinge DURERILE articulare care apar iarna.

Acum ca zilele caniculare de vara sunt doar o amintire zilele se scurteaza si incep ploile lungi si reci, iar soarele se ascunde dupa nori tot mai des, asadar este momentul sa ne facem o parere despre frig si durerile articulare care apar in acest sezon.

In locul plimbarilor obisnuite prin parc, va trebui sa stam mai mult in casa, iar garderoba lejera va fi schimbata cu una mai groasa si mai calduroasa.

Frigul si articulatiile pareri clinice pe intelesul tuturor

Cum reactioneaza articulatiile la modificarile climaterice si ce masuri ar trebui sa luam pentru a ne proteja de boli?

Trebuie sa stim ca frigul si umezeala sunt factori favorizanti ai bolilor inflamatorii articulare si agraveaza afectiunile deja instalate.
pareri frigul si durerile articulare

Cele mai expuse articulatii sunt cele ale extremitatilor (mâini, picioare si genunchi).

Articulatiile sunt invelite intr-o captuseala foarte fina numita sinoviala ce produce un lichid care lubrifiaza articulatia.

Aceasta sinoviala reactioneaza inflamându-se la expunerea indelungata la temperaturi joase si la umezeala.

Pentru persoanele cu boli articulare inflamatorii (gen poliartrita reumatoida), conduita de urmat consta in a lua tratamentul adecvat, regulat, conform prescriptiilor medicale.

Este important ca in aceasta perioada sa se mearga la medicul de familie sau de specialitate pentru reevaluare.

Nerespectarea tratamentului sau tratarea „dupa ureche” este cauza principala de esec terapeutic.

Pentru pacientii vârstnici cu osteoporoza avansata, odata cu venirea inghetului, pericolul major il constituie cazaturile.

Aproximativ una din cinci femei sufera o fractura prin cadere pe fondul rarefierii osoase si a unei musculaturi slabe, cele mai afectate articulatii fiind cele ale soldului si ale pumnului, iar 20% dintre pacientele cu fracturi de sold decedeaza in primul an de la fractura prin complicatiile secundare care apar.

Masura cea mai importanta de preventie consta in a evita deplasarile când afara este polei sau zapada.

Frigul scade reflexele si cum marea majoritatea a pacientilor nu au o acuitate vizuala buna si un tonus muscular adecvat, alunecarile sunt cauza cea mai frecventa a acestor afectiuni.

Prima masura atât in preventia cât si in tratamenul bolilor articulare este in a ne imbraca adecvat cu temperatura de afara.

O imbracaminte care sa ne asigure un confort termic inclusiv la nivelul articulatiilor mâinilor si picioarelor (manusi si incaltaminte calduroase) ne poate scuti de durere, medicamente si multa bataie de cap si ne ajuta sa infruntam cu optimism anotimpul rece care dupa prognoza meteo se anunta a fi lung si friguros.