Sa Vorbesti Singur nu este boala ci un mod de a reduce STRESUL!

Daca pana acum credeai ca vorbitul de unul sigur este "o boala" ei bine este timpul sa iti schimbi aceasta parere eronata.

Cateva studii clinice efectuate recent pe aceasta tema arata ca vorbitul cu noi insine la persoana a treia ne ofera distanta psihologica intre sine si ceilalti, necesara pentru a dobandi autocontrol.

Persoanele care obisnuiesc deseori sa vorbeasca singure nu sunt priviti cu ochi prea buni in societate, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta este cea mai buna metoda pentru a reduce eficient si rapid nivelul de stres.

Secretul insa este sa purtam conversatii cu noi insine la persoana a treia!

Psihologul american Ethan Kross de la University of Michigan, a descoperit ca persoanele care vorbesc cu sine la persoana a treia se folosesc de cea mai buna metoda de a reduce nivelul de stres si a face fata situatiilor tensionante.
boala vorbitului singur pareri medicale de ultima ora

Deseori auzim oamenii spunand ca pot da cu usurinta sfaturi celor din jur, dar nu se pot sfatui singuri.

Aceasta practica (de a vorbi singur la persoana a treia) ne ofera ocazia sa ne folosim de sfaturile pe care suntem cel mai adesea capabili sa le oferim celor din jur.

Folosirea propriului nume pentru a ne referi la noi insine in timpul introspectiei, prin comparatie cu utilizarea pronumelui personal "eu", sporeste capacitatea oamenilor de a isi controla gandurile si sentimentele atunci cand se afla in situatii stresante.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au recrutat un grup de voluntari ce au fost de acord sa isi aminteasca momentele mai putin fericite din viata lor.

Pe parcursul studiului oamenii de stiinta au observat ca participantii care au povestit evenimentele traumatizante din viata lor utilizand pronumele personal "EU" au indicat prezenta unui nivel de stres cu mult mai ridicat, prin comparatie cu voluntarii care s-au referit la ei insisi folosindu-si numele sau adresandu-se la persoana a treia.

Genele care regleaza nivelul de stres atat fizic, cat si emotional, sunt puternic influentate de cuvintele pe care le utilizam in dialogul cu propriile noastre persoane.

Un cuvant negativ are puterea de a ne influenta starea de spirit. In momentul in care adoptam o atitudine negativa si critica la adresa propriei noastre persoane, in organism se elibereaza zeci de hormoni neurotransmitatori, producatori de stres.

Cuvintele suparatoare pe care ni le adresam au puterea de a bloca logica si motivul utilizarii lor, intrucat zonele creierului asociate cu aceste abilitati se vor opri partial.

Asa cum nu am vrea sa spunem cuvinte suparatoare, urate unui prieten care ne cere un sprijin emotional intr-un moment de rascruce, la fel este indicat sa fim buni cu noi insine si sa ne oferim sfaturi si sustinere pe plan emotional!