ANPC de parere ca IMAZALIL E233 de pe citrice este foarte PERICULOS.


Directorul general al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este de parere ca THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 de pe citrice poate fi foarte periculos pentru sanatatea umana.

Oficialul ANPC avertizeaza consumatorii sa citeasca foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpara, pentru ca unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanta foarte periculoasa folosita pentru combaterea bolilor la plante, dar a carei utilizare in agricultura este interzisa de legislatia UE.

Imazalilul este un fungicid utilizat destul de des în agricultura. Acesta mai poate fi gasit si sub urmatoarele denumiri: enilconazol, sulfat de enilconazol, mononitrat de imazalil, fosfat de imazalil, sulfat de imazalil sau E233.
ANPC pareri negative citrice cu IMAZALIL E233

Acesta este utilizat în special pentru tratamentul bananelor, citricelor si merelor dupa recoltare si al semintelor înainte de plantare (cereale si cartofi).

În urma testarilor cu imazalil efectuate pe animale, au rezultat simptome precum fenomenul de „piele de gaina”, încordari musculare, tensiune arteriala scazuta, tremur si stari de voma. În cazurile indivizilor mai sensibili, s-a constatat aparitia dermatitei de contact.

Studiul clinic efectuat la Universitatea Cornell arata ca, în conditii de stocare normale, portocalele scufundate în imazalil si mai apoi stocate au 89 la suta reziduuri.

O cantitate mica de imazalil ramâne în pulpa fructului, iar o mare parte din ea este raspândita de pe coaja atunci când curatam fructul.

Potrivit statisticilor prezentate de catre Agentia Americana de Protectia Mediului (EPA) si Departamentul de Agricultura responsabil cu Pesticidele din Statele Unite, cantitatea maxima de portocale tratate cu imazalil considerata a fi sigura pentru consumul copiilor este de aproximativ 400 grame pe zi.

Un adult poate consuma cel mult trei portocale pe zi, în conditiile în care o portocala cântareste în jur de 200 grame.

Cantitatea de toxine prezente pe o portocala sau o lamâie variaza de la un fruct la altul si în functie de furnizor. Majoritatea pesticidelor se afla pe coaja fructului, asa ca evitati sa o consumati în prajituri sau alte preparate.

"Atentie! Intoxicarea poate interveni chiar daca NU se mananca coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor!", a tinut sa sublinieze directorul general al ANPC.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii

  1. Doamne când vom putea să mâncăm un fruct in țara asta fără să ne fie frică că ne îmbolnăvim de cancer...de la pesticide..suntem cobai societăților de consum care fac bani pe spinarea romanilor fiindcă alte țări nu acceptă asemenea mizerii in alimentație si nici. nu. indraznîndrăznesc să vândă la ei in țară asa ceva...fiindcă asa ceva e un adevărat genocid...la adresa populației mai ales că consumă copii femeile ..bătrânii. sportivii.bolnavii diabetici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Doar comentariile care respecta decenta limbajului, sunt pareri de bun simt si nu denatureaza adevarul stiintific vor fi publicate. Va multumim.