BIOGRAFIA Dr. Terence Leonard Directorul laboratorului de embriologie MEDLIFE.

Biografie profesionala Dr. Terence Leonard Directorul laboratorului de embriologie Reproducere Umana Asistata Centrul de Reproducere Umana Asistata din cadrul MedLife

Conform CV-ului Dr. Terry Leonard este de formatie biolog si are o experienta de peste 30 de ani in reproducere umana asistata.

A lucrat in laboratoare renumite in Europa, are diploma in imunologie, certificare in biologie si diploma din partea Royal College of Patholgy in Clinical Embryology.

De asemenea, este membru fondator al ACE (Asociatia Embriologilor Clinici).

Timp de 10 ani a fost inspector stiintific pentru Autoritatea de Fertilizare Umana si Embriologie si a fost director la Isis Fertility Center, care acum a devenit  Bourn Hall Clinic Colchester.

Are o experienta bogata in tehnici de conceptie asistata, fiind interesat in mod special de studiul si tratamentul infertilitatii masculine.


Dr. Terence Leonard este unul dintre cei mai experimentati embriologi din Marea Britanie si a efectuat personal peste 2000 de proceduri de fertilizare in vitro prin metoda ICSI (injectarea citoplasmatica a ovulelor cu spermatozoizi).

Terry Leonard este foarte solicitat sa isi aduca contributia la dezvoltarea laboratoarelor de embriologie si reproducere umana asistata de pe tot globul, iar expertiza sa profesionala este ceruta in foarte multe zone ale lumii inclusiv in Cipru, Iordan, Egipt, Arabia Saudita, Turcia, Italia, Nigeria, Kuweit, Bahrain, Barbados, Uganda si Pakistan.

Centrul de Reproducere Umana Asistată din cadrul MedLife este primul serviciu integrat de medicina reproductivă din România ce cuprinde o echipă formată din specialişti în reproducerea umană asistată, chirurgie reproductivă, endocrinologie reproductivă, embriologie, andrologie, genetică, psihologie şi urologie.

Secția de Genetică Medicală se ocupă cu depistarea anomaliilor genetice asociate patologiei reproductive si sarcinii şi functionează în strânsă legătură cu primele două servicii.