Cholest Bio Pareri capsule pentru scaderea colesterolului total si al trigliceridelor. Informatii din prospect.

Sa ne facem o parere despre Cholest Bio de la Eurofarmco capsulele care conform prospectului au in compozitie un preparat hipolipemiant natural (bazat pe drojdia de orez rosu) care ajuta la scaderea nivelului colesterolului total, al trigliceridelor si al lipoproteinelor cu densitate mica (LDH), si creste nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL).

Preparatele hipolipemiante capabil sa micsoreze o hiperlipidemie (nivelului ridicat de lipide în sânge).

Nivelul sangvin de LDH colesterol, denumit in mod obisnuit "colesterol rau", este un indicator al riscului de boli coronariene mai precis decat nivelul colesterolului total.

O crestere a acestui nivel dincolo de 1,6 grame pe litru reprezinta o crestere a riscului coronarian.

Cholest Bio, un produs natural obtinut din drojdie de orez rosu.
Cholest Bio capsule pareri forumuri

Drojdia de orez rosu (Monascus purpureus) produce prin fermentatie monacolicolina K, substanta similara structural cu lovastatina, cap de serie in grupa medicamentelor hipolipemiante numite statine, utilizate in tratamentul hipercolesterolemiei.

Drojdia de orez rosu actioneaza prin inhibarea unei enzime implicate in sinteza endogena a colesterolului (scazand formarea colesterolului de catre organismul uman, cu efecte marcate in special asupra fractiunii aterogene LDL -colesterol, asa numitul colesterol rau).

Studiile clinice au aratat eficienta acestei substante si buna ei tolerabilitate (desi incidenta reactiior adverse este mult mai redusa decat in cazul terapiei medicamentoase este necesar controlul periodic al functiei hepatice si al enzimelor care caracterizeaza activitatea musculaturii striate, deoarece aceasta substanta actioneaza similar cu medicamentele din grupa statinelor).

Modul de administrare a Cholest Bio este urmatorul: cate o capsula de doua ori pe zi, sau doua capsule simultan, in timpul mesei.

Cholest Bio este contraindicat in caz de afectiuni hepatice, sarcina, lactatie sau in caz de medicatie care contine statine si fibrati, anticoagulante, aniinflamatoare, ranitidina si antibiotice.

Cholest Bio, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,61.

1. Pareri Pozitive - 2,10
2. Pareri Negative- 0,70
3. Sentiment neutru - 2,20

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Cholest Bio (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,59
Incredere - 0,33
Grad de inhibitie - 0,11

Parerea noastra este ca prin efectul benefic de reducere al depunerii si oxidarii colesterolului "rau" in peretii arteriali, Cholest Bio  imbunatateste starea de sanatate scazand riscul aparitiei AVC; cardiopatiei ischemice, infarctului miocardic, anevrismului aortic.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.