FDA pareri pozitive NSS-2 Bridge tratamentul dependentei in timpul sevrajului.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acceptat utilizarea in scopuri medicale unui dispozitiv cu stimulare electrică la pacienții cu dependență de opioide, care să îi ajute la reducerea simptomelor determinate de sevrajul la opioide (sursa).

FDA se angajeaza sa sprijine dezvoltarea de noi tratamente, atât medicamente, cât și dispozitive, care pot fi folosite pentru a trata dependența de opiacee sau dependența, precum și tratamente noi,împotriva durerii care pot înlocui opiodele fără a determina dependență.

NSS-2 Bridge este un stimulator nervos electric de dimensiuni mici care se plasează în spatele urechii pacientului. 

Dispozitivul NSS-2 Bridge conține un cip pe bază de baterie care emite impulsuri electrice pentru a stimula ramuri ale anumitor nervi cranieni, reducând simptomele sevrajului la opioide.
Pareri NSS-2 Bridge Tratament Sevraj Dependenta

Dispozitivul poate fi utilizat până la cinci zile în timpul fazei acute a sevrajului, cand apar simptome fizice precum transpirații, agitație, insomnie, tulburări gastrointestinale și dureri articulare.

Pentru a permite comercializarea dispozituvului, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente s-a bazat pe informațiile unui studiu clinic care a inclus 73 de pacienți afectate de sevrajul la opioide. 

În cadrul studiului, s-a urmarit calcularea scorului COWS (clinical opiate withdrawal scale).

Acest scor reprezinta o evaluare clinică care măsoară simptomele sevrajului la opioide, cum ar fi pulsul în repaus, transpirațiile, tremorul, anxietatea, dimensiunea pupilară, durerile articulare și osoase și tulburările gastrointestinale. 

Scorul COWS are valori între 0 și peste 36, iar cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai severă simptomatologia.

Înainte de a utiliza dispozitivul NSS-2 Bridge, media scorului COWS la acești pacienți a fost de 20,1. După 30 de minute de la implantarea dispozitivului, scorul s-a redus cu cel puțin 31%. 

După cinci zile de utilizare a dispozitivului, un total de 64 din 73 de pacienți (88%), a început tratament medicamentos împotriva dependendenței de opioide și, în unele cazuri, împotriva unor simptome persistente precum greață și vărsături.

Dispozitivul NSS-2 Bridge este disponibil in America, insa doar pe bază de rețetă, fiind contraindicat la pacienții diagnosticati cu hemofilie,  psoriazis vulgaris sau la cei care au pacemaker cardiac.