Pareri Ingrijirea Bebelusului in sezonul rece sfaturi medicale.

Pielea bebelusului e mult mai diferita de cea a unui adult si, de aceea, are nevoie de o ingrijire speciala inca din prima zi, mai ales in sezonul rece, când apare deshidratarea.

Un bebelus are porii mai mici si nu are glandele sudoripare complet dezvoltate, pielea lui este mai subtire si mai sensibila, iar absenta pilozitatii reduce sistemul natural de aparare al pielii impotriva factorilor de mediu. De aceea trebuie acordata o atentie deosebita pielii copilului din punct de vedere dermatologic.

Imbracamintea corespunzatoare stratificata, mânusi si incaltaminte calda, protectie solara, chiar si iarna, ingrijirea pielii cu creme nutritive si hidratante sunt cele mai importante pentru bebelusii nostri.

In sezonul rece, diferentele mari de temperatura, vântul, aerul uscat din camerele incalzite sunt principalii factori care usuca si irita pielea celor mici.
Pareri Ingrijirea Bebelusului Iarna Cand e Frig

La temperaturi mai mici de 8 grade producerea de sebum si substante lipidice din piele este foarte mult incetinita, astfel ca pielea devine permeabila si aspra.

Se recomanda pentru pielea delicata a bebelusilor creme care se absorb usor, cu textura mai grasa, din gamele special create.

Pe timpul iernii, plimbarile vor fi mai scurte, maxim 20­-30 minute, doar la prânz, atunci când temperaturile sunt mai ridicate, iar bebelusul va fi scos in carucior, invelit cu o patura groasa si nu in port-bebe.

Atunci când imbaiem bebelusul, temperatura din camera trebuie sa fie de  aproximativ 24 de grade. Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 37ºC.

Este bine sa folosim produse care  contin musetel, ulei de masline, ulei de migdale. Acestea vor hidrata si vor forma o pelicula protectoare la nivelul pielii.

Baita nu trebuie sa fie foarte lunga, iar prosopul trebuie sa acopere si capul micutului.

Masajul de dupa baie se poate face atât cu uleiuri, cât si cu lotiuni special concepute pentru bebelus si astfel va avea dublu rol, atât de relaxare, cât si de hidratare.

De tinut minte!
  • La temperaturi mai mici de 8ºC, pielea devine permeabila si aspra. 
  • Pentru hidratare, se vor suplimenta lichidele din alimentatie (lapte, supe, ceai)
  • Prosopelul pe care îl folosim la baie trebuie sa acopere si capul micutului.