TANTUMGRIP pareri plicuri ameliorarea simptomelor de RACEALA si gripa. Rezumat prospect.

TANTUMGRIP, parerea comentariilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 2,10
2. Pareri Negative- 0,60
3. Sentiment neutru - 2,30

Emotia parerilor referitoare la TANTUMGRIP plicuri (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Furie - 0,05
Dezgust - 0,04
Frica - 0,10
Bucurie - 0,77
Tristete - 0,11
Surpriza - 0,40
Incredere - 0,59
Anticipare - 0,29
tantumgrip plicuri pareri forumuri

Conform informatiilor din prospect TANTUMGRIP conține o combinație de ingrediente care sunt eficiente în ameliorarea simptomelor asociate cu răceala și gripa, incluzând ameliorarea durerilor asociate, a durerii în gât, a durerii de cap, congestiei nazale și scăderea temperaturii.

Paracetamolul este calmant al durerii (analgezic) cunoscut. Este eficient împotriva durerilor, inclusiv dureri de cap și poate, de asemenea, să reducă febra (antipiretic). 

Clorhidratul de fenilefrină (decongestionant nazal) reduce inflamația de la nivelul mucoasei nasului, ameliorând congestia nazală și reducând presiunea care poate provoca durere de cap.

Utilizarea TANTUMGRIP nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă mai intai medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

ATENTIE! Nu luați TantumGrip împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol, deoarece consumul a mai mult de 6-8 g de paracetamol pe zi vă poate afecta ficatul.

Afecțiuni ale ficatului pot apărea de asemenea la doze mai mici sau la utilizarea pe termen scurt, chiar dacă nu aveți probleme hepatice dar consumați alcool sau luați alt medicament care ar putea fi toxic pentru ficat.

Abuzul de alcool pe termen lung crește semnificativ riscul de toxicitate hepatică cauzată de paracetamol.
 
Mod de administrare TantumGrip: 

Doze Adulți și copii cu vârsta peste 12 ani  1 plic la interval de 4-6 ore până la maxim 4 plicuri în interval de 24 ore.

Utilizarea la copii Nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Dizolvați un plic într-un pahar cu apă (aproximativ 150 ml), caldă sau rece și îndulciți după gust.

Dacă simptomele dumneavoastră de răceală sau gripă persistă mai mult de 3 zile, sau se înrăutățesc, adresațivă medicului sau farmacistului.

NU utilizați TANTUMGRIP mai mult de 5 zile.

Dacă aveți oricare dintre următoarele reacții adverse cauzate de administrare de TantumGrip, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul: 
  • Reacții alergice sau de hipersensibilitate (cum ar fi erupții cutanate) 
  • Tulburări ale sângelui, cum ar fi trombocitopenie (reducere a numărului de trombocite din sânge care ar putea însemna o sângerare sau învinețire cu ușurință), pancitopenie (scădere a numărului de celule albe și roșii din sânge), agranulocitoză, leucopenie sau neutropenie (scădere a numărului de celule albe din sânge, ceea ce crește riscul de apariție al infecțiilor)

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.