Wiki RUTENIU 106. Panica amplificata artificial despre un element care se foloseste ca bijuterie.

Wiki. Ru-106 a fost detectat de statiile de observare din Argaiash si Novogorny între 25 septembrie si 1 octombrie 2017, a precizat Rosgidromet (Agentia de meteorologie a Rusiei) într-un comunicat, potrivit caruia, nivelul cel mai ridicat a fost înregistrat la Argaiash, localitate situata în apropiere de Celiabinsk, în sudul Muntilor Urali, unde a fost concentratia de ruteniu-106, "a depasit de 986 de ori" valorile din lunile anterioare.

Insa putin stiu ce este cu izotopul RUTENIU 106. Cat de periculos este RU-106, ce boli poate dezvolta acest element care se foloseste in medicina oncologica si chiar ca si bijuterie.

Iata la ce se foloseste radio-izotopul RUTENIU 106 (un element chimic care nu este natural).

Ruteniu-106 este folosit ca sursa de radiatii în terapia cancerului, este rar utilizat în bateriile cu
wiki ce este ruteniu 106
radionuclizi care alimenteaza satelitii si sondele spatiale cu energie electrica si poate sa apara la reprocesarea elementelor de combustibil de la centralele nucleare

Ruteniul-106 are, de asemenea un timp mic de înjumatatire, astfel încât nivelul de radiatii scade într-un timp relativ scurt.

LISTA UTILIZARE RUTENIU 106
  • In aliajele de titan prin adăugare de rutheniu crește rezistența aliajului la coroziune.
  • Contactele electrice în întrerupătoare prin adăugare de rutheniu în aliajele de platină și paladiu crește rezistența considerabil a acestor contacte la uzură.
  • Ruteniul 106 poate fi folosit în multe reacții chimice drept catalizator (accelerator al reacției chimice).
  • Oxidul de ruteniu în combinație cu sulfit de cadmiu în soluții apoase de hidrogen sulfurat ( H2S) poate fi descompus în prezența luminii.
  • Combinații complexe de ruteniu cu substanțe organice au prorietăți citostatice apreciate în tratamentul prin iradiații cu Ru-106 a bolilor tumorale.
  • Procedeul de tratament galvanic cu ruteniu este folosit în scop decorativ.
  • In ultimul timp rutheniul este folosit tot mai mult ca bijuterie, de asemenea și în industria computerelor.

Rutheniu sau ruthenium (latimescul ruthenia = Rusia patria descoperitorului) este un element chimic cu masa mare care are simbolul Ru și numărul de ordine 44 în sistemul periodic al elementelor, fiind o formă de tranziție la metalele din grupa platinei.

Asadar, cu ce avem de a face aici? Cu dezinformare, cu panica introdusa artificial sau cu un accident care ne poate afecta sanatatea?