ALERTA! Laptele praf Lactalis RETRAS. Si alte produse pentru bebelusi oprite in FRANTA de la comercializare.

Se intampla la ei dar este valabil si pentru noi! Autoritatile competente din Franta au decis retragerea de la vanzare si export a unor formule de lapte praf si a altor produse alimentare pentru bebelusi fabricate de compania LACTALIS.

Aceasta decizie a venit dupa semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella, a anuntat Directia Generala a Concurentei, Consumului si Combaterii Fraudelor din Franta.

Printre produsele rechemate se numara si unele destinate exportului in Romania, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia si Peru, potrivit Reuters.

Directia Generala a Concurentei, Consumului si Combaterii Fraudelor a precizeazat ca Lactalis nu a gestionat corespunzator riscul de contaminare, astfel ca acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor si incetarea vanzarii si exportului mai multor produse alimentare pentru bebelusi realizate in fabrica de la Craon, din vestul Frantei, inca din data de 15 februarie 2017.
laptele praf lactalis infectie salmonella

Purtatorul de cuvânt al companiei Lactalis, Michel Nalet, a declarat pentru AFP ca "aproape 7000 de tone" de produse ar fi putut fi contaminate, dar compania nu este în masura in acest moment sa spuna cât de mult produse sunt pe piata, daca au fost consumate sau se regasesc inca in stocuri.

Michel Nalet a mai declarat ca produsele deja cumparate pot fi schimbate in farmacii si supermarketuri. El a precizat ca bacteria salmonella poate fi distrusa prin fierberea laptelui timp de doua minute.

Simptomele infectiei cu salmonelă includ diaree severă,dureri de stomac și vărsături. Boala este periculoasă mai ales pentru persoanele foarte tinere și vârstnici din cauza riscului foarte mare de deshidratare severa.

Decizia autoritatilor a survenit ca urmare a semnalarii a 20 de cazuri de infectare cu salmonella a unor sugari in Franta, la inceputul acestei luni, fapt care a dus la rechemarea a 12 produse facute de Lactalis.

In aceasta saptamana s-au semnalat alte cinci cazuri de infectare cu salmonella.

Unul dintre sugari a consumat un produs Lactalis care nu se afla pe lista celor retrase de pe piata. 

Sugarii si-au revenit pna acum,a precizat Directia Generala a Concurentei, Consumului si Combaterii Fraudelor

Compania franceza Lactalis este lider de piata in Romania, dupa ce a preluat LaDorna, Albalact si Covalact.

Compania Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand cateva branduri internationale precum President, Parmalat sau Galbani.