BIOGRAFIE Doctor Bogdan Ioan Andrei – medic primar ortopedie, supraspecializat în chirurgie artroscopica.

Din CV-ul profesional aflam ca Andrei Bogdan Ioan este medic ortoped in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca si colaborator al sistemelor medicale: Sanador si Centrokinetic.

Doctorul Andrei Ioan Bogdan este supraspecializat în chirurgie artroscopica, efectuand pana in prezent peste 600 de artroscopii de genunchi, glezna si umar ( meniscectomie si sutura de menisc, ligamentoplastie, repararea instabilitatilor de rotula, repararea instabilitatilor de umar, sutura coafei muschilor rotatori, refacerea stabilitatii gleznei, tratamentul afectiunilor de cartilaj).

Medicul Andrei Ioan Bogdan a absolvit facultatea de medicina la Targu Mures.

Apoi al luat examenul de rezidentiat pe ortopedie, Bucuresti si a inceput cariera de rezident la Spitalul de Urgenta Sfantu Pantelimon, sub egida profesorului doctor Cristea Stefan, unde a lucrat 3 ani.
Biografia Doctor Bogdan Ioan Andrei medic primar ortopedie

In aceasta perioada a efectuat si 2 stagii de pregatire in spitalul Sahlgrenska Goteborg, Suedia, sub coordonarea doctorului Branemark.

Imediat dupa ce a inceput cariera de medic a dat examen de preparator universitar in cadrul catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila Bucuresti, unde a profesat timp de 5 ani.

In anul 2008, Andrei Ioan Bogdan s-a tranferat la spitalul universitar Elias, unde a profesat timp de 1 an alaturi de prof. dr. Horia Orban, participand la peste 200 de artroplastii de genunchi si sold.

Ulterior s-a transferat la spitalul de Urgenta Floreasca, in cadrul sectiei prof. dr. Gheorghe Popescu.

In prezent, Andrei Ioan Bogdan are o experienta extrem de bogata, acumulata in tratamentul non-chirurgical al afectiunilor ortopedice:
 • artroze, 
 • tendinite, 
 • fasceite, 
 • rupturi musculare, 
 • peste 1000 de infiltratii (solutii vascoelastice, antiinflamatoare sau PRP).

In prezent domeniile de interes sunt reprezentate de chirurgia piciorului, chirurgia oncologica, si patologia ortopedica la persoanele care sufera de hemofilie.

Dr. Andrei Ioan Bogdan a efectuat cursuri de suprespecializare in chiurgia piciorului, in Germania, tratand cu succes urmatoarele afectiuni: hallux valgus (monturi), hallux rigidus, degetul in ciocan, picior plat valg.

In anul 2016 a devenit Sef de Lucrari in cadrul Catedrei de Ortopedie a UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Dr. Andrei Ioan Bogdan are o colaborare stransa cu medici radiologi supraspecializati in patologia sitemului osteo-articular, atat in Romania cat si in Olanda, reusind prin investigatii paraclinice de specialitate (ecografie, CT, RMN) sa elucideze si sa trateze cu succes patologia sportiva.

In anul 2016, s-a alaturat proiectului Centrokinetic, una dintre cele mai bune clinici de recuperare din Bucuresti.

Aici a reusit sa implementeze alaturi de colegii sai sistemul Reflex (un program de urmarire a pacientului in cursul procesului de recuperare, cu ajutorul unor senzori), placa Quickboard pentru testarea si recuperarea pacientilor.

Pareri si opinii Doctor Bogdan Ioan Andrei – medic primar ortopedie
 • Atentia acordata aspectelor mentionate de pacient in legatura cu starea de sanatate: 4,3
 • Promptitudinea raspunsului in situatii critice: 4,2
 • Oferirea informatiilor medicale pe intelesul pacientilor : 4,0
 • Sprijinirea atitudinii pozitive a pacientilor: 4,0 
 • Disponibilitatea in relatia cu pacientii: 4,4
 • Disponibilitatea in relatia cu apartinatorii: 4,2