Cateva Exercitii pentru o MEMORIE excelenta si o Minte Sanatoasa.

Memoria este un proces psihic care consta in intiparirea, recunoasterea si reproducerea senzatiilor, sentimentelor, cunostintelor, miscarilor din trecut. Memoria poate fi de scurta si lunga durata.

Memoria de lunga durata ne ajuta sa stocam informatii ca intr-un dictionar, ele fiind accesate in momentul in care informatia citita ajunge la creier, pentru a o decodifica.

Memoria de scurta durata ne permite sa operam cu informatii noi pe o perioada mai scurta de timp.

Ea intra in functiune atunci când retii informatii pentru nu mai mult de un minut.

S-a observat aparitia problemelor de memorie in jurul vârstei de 40 de ani, acestea depinzând desigur de o serie de factori cum ar fi: stresul, sarcina, depresia si efectele secundare ale unor medicamente.
exercitii pentru o memorie buna si sanatoasa

Cum sa ne pastram memoria intacta? S-a intâmplat vreodata sa uiti cele mai hazlii momente petrecute cu prietenii?

Sau sa ceri o furculita la masa si ea sa fie deja la tine in mâna? De vina se pare a fi nu vârsta, ci lipsa de exersare a memoriei. S-a dovedit stiintific ca un organ ce nu este folosit un timp mai indelungat se atrofiaza.

Practicarea unei activitati fizice. Potrivit unui studiu publicat in revista Neuroscience in anul 1999,  joggingul ar permite producerea de noi celule cerebrale!

Somnul de minimum 7-8 ore pe noapte reprezinta un avantaj in mentinerea sanatatii memoriei.

Pastreaza-ti spiritul activ! Evita televizorul si pierdutul timpului pe retele de socializare, acestea te tin intr-o stare de pasivitate mentala care nu face deloc bine mintii tale.

Fa ceva nou in fiecare zi! Chiar daca esti deja obisnuit cu anumite tabieturi, incearca sa schimbi in fiecare zi ceva din ritmul tau.

Din nou la scoala! Gaseste hobby-uri si activitati noi. Un curs nou pe care ti-ai dorit demult sa-l faci, de exemplu. Sau, daca ai un copil, ajuta-l cu pregatirea temelor pentru scoala.

Cititul cât mai mult dezvolta imaginatia. De asemenea, invatarea unei limbi straine te ajuta sa-ti pastrezi activitatea cerebrala la cote bune. Nu este niciodata prea târziu sa inveti!

Dezlegarea cuvintelor incrucisate si exersarea jocurilor de logica (bridge, sah, Sudoku, puzzle, bingo), toate acestea te pot ajuta.

Antioxidanti naturali. Iti poti imbunatati memoria luând suplimente naturale pe baza de Ginkgo Biloba sau vitamine din complexul B.

Fructele si legumele sunt elemente esentiale Creierul, care consuma cam 20% din resursele de energie ale organismului, are nevoie de o alimentatie bogata in vitaminele C si E.

Acestea actioneaza ca un scut impotriva radicalilor liberi. Vitamina E este o bitamina implicata in procesele complexe care implica memoria, cunoasterea si invatarea.