DEXALGIN 25 mg pareri analgezic rapid si eficient. Rezumat Prospect.

Sa incerca sa ne facem o parere despre DEXALGIN un antiinflamator si analgezic de generatie noua care isi bazeaza eficacitatea pe substanta activa din compozitie, si anume: dexketoprofen trometamol.

Conform informatilor din prosepct, Dexalgin comprimate este un medicament utilizat în calmarea durerii ce face parte din grupa numita antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este eficient, rapid si în general bine tolerat pentru ameliorarea durerii musculoscheletale.

Dexalgin este utilizat pentru tratarea durerilor de intensitate usoara pâna la moderata, cum sunt dureri musculare, dureri menstruale (dismenoree), durerile dentare.

Substanta activa este dexketoprofen trometamol (36,9 mg) ce corespunde a 25,0 mg dexketoprofen (DCI). Celelalte componente din compozitie sunt: amidon de porumb, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu, glicerol distearat, hipromeloza, dioxid de titan, propilenglicol, macrogol 6000.
pareri forumuri dexalgin comprimate

Dexalgin este comprimate filmate de culoare alba, rotunde, marcate cu o linie de incizie. Comprimatele pot fi divizate în doua parti egale. Comprimatele sunt în cutii cu blistere (blistere din aluminiu-aluminiu, PVC-aluminiu, PVC-PVDC aluminiu).

Mod de Administare DEXALGIN comprimate: Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. 

Doza recomandată este, în general, de un comprimat filmat (25 mg) la fiecare 8 ore, dar să nu depăşească 3 comprimate filmate (75 mg ) pe zi. 

Dacă după 3-4 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, adresați-vă medicului dumneavoastră. 

Medicul dumneavoastră vă va indica câte comprimate trebuie să luați zilnic, și durata administrării. 

Doza necesară de Dexalgin depinde de tipul, severitatea și durata durerii. Dacă sunteţi o persoană în vârstă sau dacă suferiți de afecțiuni ale rinichiului sau ficatului se recomandă începerea tratamentului cu o doză de nu mai mult de 2 comprimate pe zi (50 mg). 

La pacienţii vârstnici această doză iniţială poate fi crescută la cea general recomandată (75 mg), dacă Dexalgin a fost bine tolerat. 

Dacă durerea este intensă şi doriţi un efect mai rapid, luaţi comprimatul pe stomacul gol (cu cel puţin 30 minute înaintea mesei), deoarece acesta se va absorbi mai uşor.

ATENTIE! Dexalgin nu a fost studiat la copii și adolescenți. Prin urmare, siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite, iar produsul nu trebuie utilizat la copii și adolescenți.

NU luati Dexalgin
  • daca aveti probleme digestive cronice (de exemplu, indigestie, arsuri la stomac);
  • daca ati avut sângerare gastrica sau intestinala sau perforatie ca urmare a utilizarii anterioare de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) folosite pentru dureri;
  • daca aveti tulburari ale intestinului cu inflamatie cronica (boala Crohn sau colita ulcerativa);
  • daca aveti afectiuni severe ale inimii (insuficienta cardiaca), afectiuni moderate sau severe ale rinichiului sau afectiuni severe ale ficatului;
  • daca aveti sângerari sau tulburari de coagulare; 
  • Daca dupa utilizarea aspirinei sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, ati avut astm bronsic sau ati suferit de crize de astm bronsic, rinita alergica acuta (inflamare temporara a mucoasei nazale), polipi nazali (noduli în nas din cauza alergiei), urticarie (eruptii cutanate), angioedem (umflare a fetei, ochilor, buzelor sau limbii si dificultati în respiratie) sau raluri în piept; 

Reacţii adverse frecvente ale administrarii Dexalgin care pot afecta până la 1 din 10 persoane:
Greaţă şi/sau vărsături, dureri abdominale, diaree, probleme digestive (dispepsie).

Reacţii adverse mai puţin frecvente ale administrarii Dexalgin care pot afecta până la 1 din 100 persoane: Senzaţie de rotire (vertij), ameţeli, somnolenţă, tulburări de somn, nervozitate, durere de cap, palpitaţii, înroşirea feţei, tulburări gastrice, constipaţie, uscarea gurii, flatulenţă, erupţie cutanată, oboseală, durere, astenie, febră şi frisoane, stare generală de rău.

Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi prospectul Dexalgin!

Dexalgin este disponibil în ambalaje cîte 4, 10, 20, 30 sau 50 comprimate filmate.

DEXALGIN, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,61.

1. Sentiment Pozitiv - 2,00
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment neutru - 2,30

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la Dexalgin (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,31
Incredere - 0,56
Grad de inhibitie - 0,17

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.