EMA parere pozitiva ZALVISO alternativa generica la Sufenta Forte.

Zalviso este un opioid (un analgezic puternic) care se utilizează pentru a trata durerea care apare la adulți după o operație. Acesta conține substanța activă sufentanil.

Zalviso este un "medicament hibrid". Aceasta înseamnă că este similar cu un "medicament de referință" care conține aceeași substanță activă, dar Zalviso este disponibil într-o altă formă.

Medicamentul de referință pentru Zalviso se numește Sufenta Forte și este disponibil sub formă de soluție injectabilă, în timp ce Zalviso este disponibil sub formă de comprimate sublinguale (tablete care trebuie dizolvate sub limbă).

Zalviso este disponibil sub formă de comprimate sublinguale care conțin 15 micrograme de sufentanil.

Tabletele se utilizează numai în spital și pot fi obținute numai pe bază de rețetă de la un medic cu experiență în tratarea pacienților cu opiacee.
pareri agentia europeana a medicamentului acelrx zalviso

Pacientul plasează comprimatele Zalviso sub limbă atunci când este necesar, folosind un dispozitiv special.

Dispozitivul de administrare se blochează timp de 20 de minute după ce pacientul a luat o tabletă și nu permite pacientului să ia mai mult de 3 doze într-o oră.

Dispozitivul folosește de asemenea un identificator astfel încât numai pacientul care a primit o etichetă specială pentru degetul mare poate elibera tablete.

Tabletele trebuie lăsate să se dizolve sub limbă și nu trebuie mestecate sau înghițite.

Tratamentul cu Zalviso trebuie continuat pe o perioadă de până la 72 de ore.

Substanța activă din Zalviso, sufentanil, este un opioid. Este o substanță bine cunoscută, care a fost folosită pentru a controla durerea de mai mulți ani.

Când pacientul plasează o tabletă Zalviso sub limbă, o doză de sufentanil este absorbită rapid în sânge prin vasele de sânge din mucoasa gurii.

Acest lucru permite ca medicamentul să fie transportat la receptorii din creier și măduva spinării, unde sufentanil acționează pentru a ușura durerea.

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Zalviso (care pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) sunt greața (senzație de rău) și vărsăturile.

Cel mai grav efect secundar îl reprezintă depresia respiratorie, care ar putea duce la oprirea totală a respirației.

Zalviso nu trebuie utilizat la pacienții care au deja insuficienta respiratorie.

Pentru lista completă a efectelor secundare și a restricțiilor cu Zalviso, consultați informatiile din prospect.