Farmaciile SENSIBLU si Punkt VANDUTE catre lantul de farmacii Dr. MAX.

Vanzare de proportii in zona retelelor de farmacii. Fondul ceh de investitii Penta Investments, cel care detine pe piata româneasca lantul de farmacii Dr. Max, dar si casele de pariuri Fortuna, a anuntat achizitia grupului A&D Pharma, proprietarul retelelor de farmacii Sensiblu si Punkt.

La finalul anului 2014, Sensiblu a intrat pe segmentul farmaciilor low-cost prin lansarea retelei de farmacii Punkt. Oficialii companiei nu au vrut pâna acum sa ne spuna detalii despre segmentul de farmacii cu preturi mici.

În anul 2016, Sensiblu SRL a cumparat 78 de farmacii Reteta si Polisano.

Penta Investments are cinci actionari, din care trei sunt parteneri fondatori (Marek Dospiva, Jaroslav Hašcák si Jozef Oravkin). Iain Child s-a alaturat Penta ca partener venind de la Deloitte, iar Eduard Matak a condus punctele de sanatate ale Penta si a fost numit partener în 2010.

farmacii dr max online in loc de sensiblu si punkt

Dr. Max opereaza deja 31 de farmacii în România de la preluarea retelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an.

Prin achizitia grupului A&D Pharma, Dr.Max îsi întareste prezenta în Europa Centrala si îsi consolideaza pozitia de lider în segmentul serviciilor complete de sanatate din Europa.

In urma preluarii celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente si a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajati, Dr.Max va deveni liderul pietei farmaceutice din România.

Farmaciile Dr.Max se pozitioneaza, cel putin declarativ, ca un retailer farmaceutic cu preturi mici.

Farmaciile Dr.Max comercializeaza si produse farmaceutice sub marca privata, la fel de eficiente, dar mai ieftine decât cele produse sub branduri consacrate.

Dr.Max nu a cumparat doar lanturile de farmacii Sensiblu si Punkt, ci tot grupul A&D Pharma care mai detine si distribuitorul Mediplus în Romania, dar si A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing si vânzari farmaceutice din Europa Centrala si de Est.