MEDICII de familie doar consultatii PLATITE incepand cu 3 ianuarie 2018 anunta Societatea Nationala de Medicina Familiei.

2018 va incepe cu o "greva" a medicilor de familie din toata tara. Acestia nu vor mai acorda consultatii decat contra cost. Adica platesti din buzunar ai parte de consultatie, nu iti permiti, pleci acasa.

Mai precis toate cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate incepand cu data de 3 ianuarie 2018, anunta Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, intr-un comunicat trimis presei.

De ce s-a ajuns la aceasta situatie? Medicii spun ca, la mai bine de o luna de la protestul prin care atrageau atentia asupra faptului ca sistemul de sanatate e deteriorat, deviat de la directia fireasca, constata ca principalele revendicari nu si-au gasit rezolvarea
pareri medici familie consultatii platite 2018

Cu exceptia unor minime cosmetizari ale proiectului de Contract-cadru viitor, rezultatele discutiilor purtate în ultima luna sunt doar promisiuni, amânari, prevederi echivoce, propuneri ramase în analiza si refuzuri nejustificate ale propunerilor organizatiilor medicilor de familie.

Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca  in locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale
de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5.8%.

Rezumand, stirea este aceasta: SNMF si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie anunta ca incepand cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF)  este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.

Este aceasta decizie una buna sau nu pentru pacienti si pentru intreg actul de snatate, ramane sa hotarati voi!