PLANTELE lui Parhon plante Antitumorale folosite si de medicul Eugen Giurgiu.

Ce sunt cele 7 plante a lui Parhon și pentru ce se utilizează


Iluștrii profesori ai școlii de medicina din Cluj, in frunte cu Iuliu Hatieganu, au avut o părere foarte buna despre terapia cu plante si au privit cu multa speranță spre aceste tratamente.

Medicului Eugen Giurgiu i s-au acordat 25 de paturi in spital, pentru a aplica tratamente fitoterapeutice pentru  o multitudine de boli, inclusiv pentru cele oncologice.

Din biografia doctorului Eugen Giurgiu, aflam ca acesta, in anii studenției, a avut cu mama sa, primul succes terapeutic in tratamentul bolii canceroase.

Pentru aceasta s-a folosit de studiile academicianului C.I. Parhon, cel care descoperise sapte plante contra cancerului.

El a pornit de la observația ca exista anumite specii de ierburi medicinale care nu se îmbolnăvesc niciodată de cancer.
cele 7 plante antitumorale parhon preparare

Cele 7 plante anticancerigene ale profsorului C.I. Parhon sunt:
  • busuioc, 
  • menta, 
  • anasonul (seminte), 
  • valeriana, 
  • chimenul (seminte), 
  • levantica (frunze si coji)
  • nucul (frunze si coji)

Academicianul Parhon a conceput un ceai din sapte plante medicinale, plante care nu se imbolnavesc niciodata de cancer.

Din acest ceai, obtinut din plantele combinate in proportii egale, se beau doua – trei cani pe zi, in cure de foarte lunga durata.

Sau pentru o mai mare eficienta se face un extract alcoolic, o tinctura. Cele spate plante, combinate la fel ca si la ceiaul, se lasa la macerat in alcool timp de 10 - 15 zile.

Busuiocul întareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind întregul organism. Putem sa consumam ceai de busuioc pentru actiunea energizanta si antidepresiva.

Anasonul combate efectele diabetului. Pulberea din seminte de anason stabilizeaza glicemia, scade nivelul triglicerielor si a colesterolului din sange. Substantele pe care le contine anasonul ajuta la fluidizarea secretiilor, in acest fel presiunea pe care o suporta arborele bronsic este eliminta.

Chimenul este o planta bogata in antioxidanti, precum: luteina, caroten. Acesti compusi au rolul de a elimina radicalii liberi din organism, protejandu-ne astfel de cancer, infectii, imbatranire si boli neurologice degenerative.

Tratamentul cu chimen este indicata în caz de astm bronsic, dureri de cap, raceala, anorexie,  flatulenta, astenie fizica, cancer de colon si cancer de piele.

Menta se numara printre cele mai bune plante medicinale care ajuta in tratamentul problemelor digestive, diareei si durerilor abdominale. Consumata natural, menta combate indigestia si reduce flatulenta si balonarea.

Valeriana protejarea organismului impotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular si a tractului gastrointestinal. Reduce tensiunea psihica, conferind o stare de liniste.

Levantica are proprietati antiseptice si antiinflamatoare. Are proprietati sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice, sudorifice, antiinflamatoare si cicatrizante, de ajutor într-o varietate de boli.

In frunzele de nuc se regasesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, carora li se adauga acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul si o cantitate redusa de ulei volatil. Infuzia de frunze de nuc este utila in diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicatii cu metale grele, incontinenta urinara.


MAI POTI CITI