RECOMANDARI intarirea IMUNITATII in timpul iernii. Imunogrip, Sediphyt, Imunorezistan.

Un stil de viata sanatos reprezinta cea mai buna reteta recomandata pentru intarirea imunitatii organismului. 

Acest lucru implica alimentatia, miscarea fizica in aer liber, exercitii de respiratie, relaxare, somn odihnitor si eventual administrarea de suplimente naturale care sa intareasca imunitatea organismului.

Miscarea în aer liber, in special mersul pe jos, daca se poate in aerul curat al unei paduri, la munte sau pe malul marii, cu picioarele prin apa, reprezinta cea mai buna reteta pentru fortificarea organismului.

Combinând exercitiul fizic cu respiratia, miscarea in aer liber ajuta la imbunatatirea circulatiei sângelui si implicit a energiei in intreg organismul.

Cea mai buna dieta pentru mentinerea unui sistem imunitar in stare buna si pentru preventia racelilor este foarte simpla: manânca multe fructe si legume proaspete. Trebuie mentinut si un echilibru al grasimilor in organism, pentru intarirea sistemului imunitar.
RECOMANDARI intarirea IMUNITATII in timpul iernii la Copii si Adulti

Trebuie aduse cât mai multe grasimi tip acizi omega 3 din suplimente de ulei de peste. Doza indicata la adulti ar fi de 1200 mg pe zi de acizi omega 3, minimum una doua luni.

Sunt recomandate si grasimile saturate din ulei de masline, ulei de floarea soarelui obtinut prin presare la rece, ulei de seminte de in etc.

De asemenea, consuma fructe bogate in vitamina C, citricele, kiwi, fructele de padure – afine, mure, zmeura, ananas, pepene, mango etc.

Este preferabil sa se evite zaharul ca indulcitor si sa fie folosita mierea de albine de cate ori este posibil.

Medicina naturala ofera o serie de suplimente naturale pentru intarirea organismului, in special sub forma de fitoterapie traditionala, fitoterapie moderna (gemoterapie) si homeopatie, care pot fi administrate ub forma de scheme specifice de preventie.

Pentru adulti, principalul remediu preventiv pentru raceli este Imunogrip, obtinut din suc proaspat de Echinacea purpurea, din care se pot face cure de una-doua luni, patru zile tratament, cu trei-patru zile pauza, in doze corespunzatoare vârstei.

In situatia aparitiei unor infectii respiratorii usoare, se recomanda schimbarea cu Imunorezistan, administrat de trei ori pe zi, patru zile de tratament cu trei zile pauza, 10-14 zile si apoi se poate schimba la loc pe Imunogrip.

Pentru copii, exista varianta Imunogrip junior, administrata tot de trei ori pe zi, patru zile, cu trei zile pauza, una doua luni, in perioada septembrie octombrie si apoi februarie-martie.

In situatia infectiilor respiratorii usoare, se schimba pe Imunorezistan junior, administrat tot patru zile de tratament cu trei zile pauza, 10-14 zile.

La adulti, pe lânga schemele de profilaxie a infectiilor respiratorii, se pot administra preparate precum Energotonic, o lingurita rasa in apa, dimineata, pe o perioada de una-doua luni, in vederea indepartarii starii de oboseala cronica sau a preparatelor precum Sediphyt, o jumatate de lingurita in apa, seara la culcare, pe perioade de una-doua luni, pentru calmare si linistire generala.

Aceste preparate sunt indicate in vederea reglarii reactiilor organismului la stresul cotidian si la solicitarile emotionale intense, care pot diminua apararea imunitara a organismului.