ADMITERE 2018 Medicina Militara. 200 de locuri la Institutul Medico-Militar Bucuresti si Targu Mures.

Pentru anul universitar 2018-2019, ministrul invatamantului a anuntat ca vor fi scoase la pentru admitere 200 de locuri pentru Licenta la sectia de medicina militara.

Din pacate, locurile sunt disponibile doar la Targu Mures - 60 si Bucuresti - 140.

Cele 200 de locuri disponibile vor fi repartizate celor doua catedre ale Institutului Medico-Militar astfel:
  • Bucuresti – 70 de locuri pentru specialitatea medicina generala, 15 locuri pentru specialitatea medicina dentara si 15 locuri pentru specialitatea farmacie;
  • Targu Mures – 100 de locuri pentru specialitatea medicina generala.

În comunicatul de presa se arata ca suplimentarea locurilor s-a facut dupa identificarea necesitatilor reale de dezvoltare ale sistemului medical din institutiile de ordine publica, aparare si siguranta nationala.
200 locuri admitere 2019 medici militari bucuresti si targu mures

Totul cu acordul rectorilor Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti si Universitatii de Medicina si Farmacie din Târgu Mures, sub auspiciile carora se desfasoara activitatea didactica.

Ministrul Apararii Nationale, este convins ca, astfel, se vor acoperi eficient deficitul de specialisti în zona medicala si se va reusi ca programele deja asumate pentru sistemul medical militar sa mearga mai departe.

Formarea medicilor militari începe din momentul admiterii în Institutul Medico-Militar, candidatii provenind din colegii militare si licee civile.

Dupa absolvirea a 6 ani de studiu pentru specializarile medicina, medicina dentara si respectiv 5 ani pentru farmacie, viitorii medici militari trebuie sa sustina examenul de licenta.

Absolventii Institutului Medico-Militar pot concura la examenul de rezidentiat pe locurile scoase la concurs de Directia Medicala a Ministerului Apararii Nationale pentru diferite specialitati, în concordanta cu nevoile actuale ale sistemului medico-militar.

Institutul Medico-Militar este institutia militara de învatamânt superior, subordonata Ministerului Apararii Nationale prin Directia Medicala, având sediul în municipiul Bucuresti si o sectie în municipiul Targu Mures.