Analiza pareri B Natural Dacia Plant complex Natural de Vitamine. Rezumat prospect.

B Natural Dacia Plant, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Sentiment Pozitiv - 2,20
2. Sentiment Negativ- 0,70
3. Sentiment Neutru - 2,10

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la B Natural Dacia Plant (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,54
Incredere - 0,35
Grad de inhibitie - 0,12

Emotia parerilor referitoare la B Natural Dacia Plant (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
Pareri forumuri B Natural Dacia Plant
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,64

Potrivit informatiilor oferite de prospect, suplimentul alimentar B Natural de la Dacia Plant se utilizeaza ca adjuvant in: hipovitaminoza B, carente de vitamine si minerale, afectiuni neurologice inflamatorii si dureroase, devitalizare, stari de oboseala si slabiciune, carente proteice, boli hepatice, anemie, astenie, neurastenii, convalescenta, surmenaj, efort fizic si intelectual si in terapia anti-imbatranire.

B Natural Dacia Plant are urmatoarea compozitie:
  • Drojdie de bere (250mg), 
  • Polen (250mg), 
  • Ulei esential de salvie (5mg).

Polenul este considerat un aliment nutritiv datorita continutului ridicat in: proteine, aminoacizi esentiali si neesentiali, glucide, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, acid folic, B12), C, E, betacaroten, lipide (acid oleic, linoleic, palmitic, arahidonic), flavonoide (rutina, quercetina, miricetina), fenoli, enzime.

Polenul este un amestec polifloral care imbina calitatile plantelor de la care a fost extras, fiind recomandat in: anemii, carente proteice, boli hepatice (datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi are actiune regeneranta la nivelul celulelor hepatice), carente de vitamine si minerale, astenie, neurastenii, devitalizare, stari de oboseala si slabiciune, surmenaj, efort fizic si intelectual, convalescenta si in geriatrie.

De asemenea, polenul este un bun remediu pentru copiii astenici, rahitici, anemici, cu apetit capricios si cu recurente infectioase respiratorii.

Drojdia de bere contine o ciuperca saprofita unicelulara microscopica denumita Saccharomyces cerevisiae, din compozitia sa facand parte si urmatoarele substante bioactive: proteine,  aminoacizi, vitamine din complexul B, si anume B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacinamida), B5 (pantotenatul de calciu), B6 (piridoxina), B7 (colina), B8 (biotina), B9 (acidul folic), B12 (cianocobalamina), B15 (acidul pangamic); saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu), enzime, lipide, glucide, etc.

Grupul vitaminelor B prezinta actiune antianemica, vitaminizanta si trofica asupra celulelor nervoase. 

Datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi drojdia de bere are actiune hepatoprotectoare si, de asemenea, ajuta la refacerea florei intestinale saprofite, mai ales dupa tratamentul cu antibiotice (datorita ciupercii Saccharomyces cerevisiae). Alte actiuni documentate ale drojdiei de bere sunt acelea de factor: remineralizant, vitalizant, roborant, antiastenic.

Uleiul de salvie este principalul aliat în lupta împotriva stresului.. Uleiul de salvie are efecte benefice inclusiv la nivelul sistemului circulator. Astfel, acesta ajuta la accelerarea metabolismului, lucru care determina o mai buna circulatie a sângelui. 

Uleiul de salvie este calmant pentru sistemul nervos, în special în cazuri de depresie, stres, insomnie si tensiune profunda.

Mod de administrare B Natural Dacia Plant
  • Adulti si tineri peste 14 ani: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, inainte de masa.
  • Copii intre 5 si 14 ani: cate 1/2-1 coprimat de 1-3 ori pe zi, iainte de masa, in functie de varsta si greutate.
In sarcina si alaptare suplimentul B Natural se administreaza cu recomandarea medicului.

Pretul unei cutii de B Natural avea pretul de aproximativ 13 lei.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.