FDA Recomandari medicamente HOMEOPATICE: ingrediente active cu RISCURI pentru sănătate.

FDA a continuat să constate că unele medicamente homeopatice sunt fabricate cu ingrediente active care pot crea riscuri pentru sănătate fără a oferi beneficii medicale dovedite.

Pentru a proteja consumatorii care aleg să utilizeze produsele homeopatice, FDA si-a actualizat politica de abordare a situațiilor în care tratamentele homeopatice sunt comercializate pentru boli grave și / sau afecțiuni grave,  insa produsele nu au prezentat beneficii clinice.

Aceasta abordare se referă, de asemenea, la situațiile în care produsele etichetate ca homeopate conțin ingrediente potențial dăunătoare sanatatii sau nu respectă standardele de productie aprobate.

Noua abordarea propusă de FDA acordă prioritate acțiunilor de punere în aplicare și de reglementare care implică produse medicamentoase neaprobate etichetate ca homeopate care au cel mai mare potențial de a provoca riscuri pentru sanatatea pacienților.
recomandari fda medicamente homeopate pareri negative

În cadrul acestei abordări, mai multe produse homeopatice nu vor fi incadrate in categoriile de risc descrise în noul proiect de orientare și vor rămâne disponibile consumatorilor.

FDA intenționează să își concentreze atentia asupra următoarelor tipuri de produse homeopatice:
  • produse homeopatice cu probleme de siguranță raportate;
  • produsele care conțin sau pretind că conțin ingrediente asociate cu probleme de siguranță potențial semnificative;
  • produse homeopatice cu alte căi de administrare decât cele orale și topice;
  • produsele destinate a fi utilizate pentru prevenirea sau tratarea bolilor grave și / sau care pun viața în pericol;
  • produse destiante pentru populațiile vulnerabile; 
  • produse homeopatice care nu îndeplinesc standardele de calitate, eficienta sau puritate prevăzute de lege.

În septembrie 2016, FDA a avertizat împotriva utilizării comprimatelor homeopate și a gelurilor care conțin belladonna, o substanță toxică care are poate provoca un răspuns imprevizibil la copiii sub doi ani, după ce produsele au fost asociate cu evenimente adverse grave, inclusiv convulsii și decese, la sugari și copii.

O analiză a laboratorului FDA a confirmat mai târziu că anumite comprimate homeopatice de dentiție conțin nivele crescute și inconsecvente de belladonna.

FDA a emis avertismente legate de o serie de alte produse medicamentoase homeopatice în ultimii ani.

Acestea includ anumite produse intranazale care conțin zinc homeopat care pot provoca pierderea simțului mirosului, produse pentru tratarea astmului care nu s-au dovedit a fi eficiente în tratarea astmului și diferite produse medicamentoase homeopatice cunoscute a conține ingrediente potențial toxice, cum ar fi nux vomica care conține stricnină (o toxină foarte toxică, bine studiată, adesea folosită pentru a ucide rozătoarele).

În noiembrie 2016, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a anunțat o nouă politică prin care susține cererile de eficacitate și siguranță pentru medicamentele homeopatice de tip over-the-counter, la același standard ca și alte produse care prezintă declarații de sănătate similare.