GRANISETRON Actavis 1 mg/ 2 mg pareri comprimate tratamentul starii de greata si varsaturilor. Info Prospect.

GRANISETRON Actavis 1 mg/ 2 mg, parerea comentariilor din farmaciile online, de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5, Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Sentiment Pozitiv - 2,20
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Sentiment Neutru - 2,20

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la GRANISETRON Actavis 1 mg/ 2 mg (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,63
Incredere - 0,334
Grad de inhibitie - 0,14
pareri granisetron actavis 1 mg 2 mg medicamente antiemetice

Emotia parerilor referitoare la GRANISETRON Actavis 1 mg/ 2 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,55

Potrivit datelor din prospect, Granisetron Actavis, comprimate filmate apartine unui grup de medicamente numite antiemetice.

Unele tratamente medicale cum ar fi chimioterapia sau radioterapia va pot produce senzatie de rau sau stare de rau (greata si varsaturi).

Antiemeticele cum este Granisetron Actavis comprimate filmate pot preveni aparitia acestor efecte în cazul administrarii în ziua tratamentului respectiv.

Granisetron Actavis contine in compozitie o substanta activa numita granisetron. Acesta apartine unui grup de medicamente numit „antagonisti ai receptorilor 5-HT3” sau „antiemetice”. Aceste comprimate sunt destinate utilizarii numai la adulti.

Antiemeticele sunt medicamente folosite in tratamentul vomismentelor, care se manifesta printr-un reflux, pentru a proteja organismul de substantele nocive. Fiecare antiemetic poate actiona in unul sau mai multe stadii ale senzatiei de voma.

Mod de prezentare comprimatele GRANISETRON de 1 mg: comprimate filmate, biconvexe, de forma triunghiulara, de culoare alba, gravate pe una din fete cu „G1”.

Mod de prezentare comprimatele GRANISETRON de 2 mg: comprimate filmate, biconvexe, de forma triunghiulara, de culoare alba, gravate pe una din fete cu „G2”.

Mod de administrare GRANISETRON Actavis

Luati întotdeauna Granisetron Actavis exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Fiecare comprimat trebuie înghitit cu putina apa.

Doza de Granisetron Actavis variaza de la un pacient la altul. Aceasta depinde de vârsta, greutate si daca vi se administreaza medicamentul pentru prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor. Medicul va calcula doza optima de GRANISETRON  de care aveti nevoie.

1) Prevenirea starii de greata si varsaturilor
Prima doza de Granisetron Actavis va va fi administrata, de regula, cu o ora înainte de începerea radioterapiei sau chimioterapiei. Doza este de unul sau doua comprimate de 1 mg sau un comprimat de 2 mg, o data pe zi timp de pâna la o saptamâna dupa radio- sau chimioterapie. 

2) Tratamentul starii de greata si varsaturilor 
De regula, doza este de unul sau doua comprimate de 1 mg sau un comprimat de 2 mg, o data pe zi, însa medicul dumneavoastra poate decide sa va mareasca doza pâna la noua comprimate de 1 mg pe zi. 

Deoarece nu este posibila administrarea unei doze mai mici de 1 mg de Granisetron Actavis, comprimate filmate, comprimatele NU sunt adecvate pentru utilizare la copii cu greutatea corporala sub 50 kg sau cu vârsta mai mica de 12 ani.

REACTII ADVERSE Ca toate medicamentele, Granisetron Actavis comprimate filmate poate provoca reactii adverse, cu toate ca aceste nu apar la toate persoanele.

Daca observati urmatoarea problema, trebuie sa va adresati dem urgenta unui medic: reactii alergice (anafilaxie). Semnele pot include umflarea gâtului, fetei, buzelor si gurii, dificultati în respiratie sau la înghitire.

Alte reactii adverse care pot sa apara în timpul tratamentului cu Granisetron Actavis sunt:

Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
  • durere de cap
  • constipatie. Medicul dumneavoastra va va urmari starea clinica.

Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
  • tulburari ale somnului (insomnie)
  • modificari ale modului în care functioneaza ficatul dumneavoastra, evidentiate prin teste de sânge
  • diaree.

Efecte secundare mai putin frecvente: care afecteaza 1 pâna la 10 utilizatori din 1000
  • eruptii pe piele sau o reactie alergica la nivelul pielii sau urticarie (blânde). Semnele pot include
  • aparitia unor umflaturi de culoare rosie, însotite de mâncarime
  • modificari ale ritmului de bataie a inimii (ritmului cardiac) si modificari ale ECG (înregistrari
  • electrice ale inimii)
  • miscari involuntare neobisnuite, cum sunt tremuraturi, rigiditate musculara si contractii musculare. 

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.