INFANRIX HEXA pareri vaccin administrat copiilor pentru prevenirea a 6 boli. Rezumat prospect.

INFANRIX HEXA, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,60.

1. Sentiment Pozitiv - 2,20
2. Sentiment Negativ- 0,80
3. Sentiment neutru - 2,00

Stilul limbajului utilizat in parerile referitoare la INFANRIX HEXA (versiune beta)
<.5 = nu este probabil prezent
> .5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Analitic - 0,59
Incredere - 0,30
Grad de inhibitie - 0,18

Emotia parerilor referitoare la INFANRIX HEXA (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
Infanrix hexa pareri vaccin administrat copiilor pentru prevenirea a 6 boli
> 0,75 = foarte probabil prezent
Frica - 0,51
Incredere - 0,72

Conform prospectului Infanrix hexa este un vaccin administrat copiilor pentru prevenirea a 6 boli: difterie, tetanus, pertussis (tuse convulsiva sau tuse magareasca), hepatita B, poliomelita (polio) si boala determinata de Haemophilus influenzae tip b.

Vaccinul actioneaza in organism prin producerea de anticorpi care asigura protectie fata de aceste boli.

Vaccinarea este cea mai buna cale pentru protejarea impotiva acestor boli. Niciuna din componentele vaccinului nu este patogena.

Substantele active din compozitia vaccinului Infanrix hexa sunt reprezentate de componente non-infectioase extrase din bacilul difteric, tetanic, proteina purificata din Bordetella pertussis, proteina de suprafata a virusului hepatitic B (obtinut pe celule de drojdie modificate prin inginerie genetica), virusuri poliomielitice inactivate si un extract non-infectios din Haemophilus Influenzae tip b legat de anatoxina tetanica.

ATENTIE! Vaccinul NU determina bolile fata de care asigura protectie.

O doza de 0,5 ml de INFANRIX HEXA contine in compozitie:
 • Anatoxina difterica*  30 U.I
 • Anatoxina tetanica* 40 U.I
 • Anatoxina pertussis* 25 mg
 • Antigene pertussis
 • Anatoxina pertussis*  25 mg
 • Hemaglutinina filamentoasa* 25 mg
 • Pertactina* 8 mg
 • Antigen de suprafata recombinant al virusului hepatitic B** (proteina S)***…10mg
 • Virusuri poliomielitice inactivate
 • tip 1  40 U.D
 • tip 2   8 U.D
 • tip 3   32 U.D
 • Polizaharid din Haemophilus influenzae tip b*** 10 mg
 • conjugat cu anatoxina tetanica 20-40 mg

* adsorbit pe hidroxid de aluminiu  Total: 0,95 miligrame
** produs prin inginerie genetica pe celule de drojdie (Saccharomyces cerevisae)
*** adsorbit pe fosfat de aluminiu… Total: 1,45 miligrame

Celelate ingrediente sunt: lactoza anhidra, clorura de sodiu (NaCl), fenoxietanol, oxid de aluminiu hidratat (Al(OH)3), fosfat de aluminiu (AlPO4), mediu 199 continand in principal aminoacizi, saruri minerale, vitamine si apa pentru preparate injectabile.

Orice vaccin poate avea anumite reactii adverse. Copilul dumneavoastra poate simti: durere sau disconfort la locul injectarii. Sau puteti constata aparitia de: roseata sau edem la locul injectarii

Oricum, aceste reactii secundare care pot sa apara in urma administrarii vaccinului Infanrix hexa dispar uzual in cateva zile.

Alte reactii adverse care pot sa apara:
 • pierderea apetitului
 • febra (mai mare de 380C)
 • tulburari ale somnului, iritabilitate, plans anormal, neliniste

Daca aceste evenimente se mentin sau devin severe, cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Difteria: Difteria afecteaza in principal caile respiratorii si uneori pielea. In general, caile respiratorii se inflameaza ceea ce determina aparitia unor dificultati severe de respiratie si uneori sufocare. Bacteria difterica elimina o toxina care poate determina leziuni nervoase, tulburari cardiace si chiar deces.

Tetanus: Bacilul tetanic patrunde in organism prin taieturi, zgarieturi sau rani ale pielii. Ranile cu risc mare de infectie tetanica sunt cele provocate de arsuri, fracturi, leziuni adanci sau rani contaminate cu pamant, praf, balegar de cal sau aschii de lemn.

Bacilul tetanic elibereaza o toxina care poate cauza contractii musculare, spasme musculare dureroase, convulsii si chiar moarte. Spasmele musculare pot fi atat de puternice incat pot provoca chiar fracturi ale oaselor sau ale coloanei vertebrale.

Pertussis (tuse convulsiva sau tuse magareasca): Tusea convulsiva (tusea magareasca) este o boala extrem de contagioasa. Boala afecteaza caile respiratorii determinand crize severe de tuse care pot interfera cu respiratia normala.

Tusea este deseori acompaniata de sunete asemanatoare cu ragetele de magar, de unde si numele de "tuse magareasca”.

Tusea se poate prelungi pe o perioada de 1-2 luni sau mai mult. Bordetella pertussis poate determina de asemenea infectii otice, bronsite care pot trena perioade indelungate, pneumonie, convulsii, leziuni cerebrale si chiar moarte.

Hepatita B: Este determinata de virusul hepatitei B. Boala se manifesta prin inflamarea ficatului. Virusul se regaseste in fluidele organismului persoanelor infectate ca de exemplu in sange, sperma, secretii vaginale sau saliva (scuipat).

Poliomelita (polio): Poliomielita, denumita uneori simplu " polio” este o infectie virala cu efecte variabile. Deseori determina numai imbolnaviri usoare dar la anumite persoane poate determina leziuni permanente sau chiar moartea.

In cazurile cele mai severe, poliomelita se poate manifesta prin paralizie musculara (muschii nu mai sunt mobili), inclusiv a musculaturii implicate in respiratie si in mers. Membrele afectate raman deformate dureros.

Haemophilus influenzae tip b (Hib): Infectiile cu Hib determina inflamatia (edem) creierului. Se pot intalni complicatii severe cum ar fi: retard mental, paralizie cerebrala, surditate, epilepsie sau orbire partiala.

Hib cauzeaza de asemenea inflamatii ale gatului. Ocazional pot determina moarte prin sufocare. Mai rar, bacteria poate provoca infectii ale sangelui, inimii, plamanilor, articulatiilor sau tesuturilor de la nivelul ochilor sau gurii.

Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.