Opinii: CIOCOLATA neagra BENEFICII asupra dezvoltarii INTELECTUALE la copii.

Recomandarile medicale legate de Ciocolata Neagra sunt in stransa legatura cu parerea generala pozitiva legata de beneficiile pe care le are asupra intregului organism.

Ciocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului perecum si al inimii si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Acest desert gustos, contine multi compusi chimici (printre care si fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra starii de spirit si al sanatatii cognitive al unei persoane.

Este dovedit în literatura medicala, ciocolata, în special ciocolata neagra, are efect stimulativ asupra metabolismului triptofanului, care la rândul sau este implicat în geneza serotoninei, hormonul fericirii.  Triptofanul transmite informatia prin sistemul nervos si promoveaza calmul emotional.
pareri beneficii ciocolata neagra

În afara de faptul ca îi creste lui calitatea vietii, în acelasi timp are impact pozitiv si asupra dezvoltarii sale intelectuale.

Copiii care consuma ciocolata neagra în anumite perioade sunt mai destepti si mai performanti si cu o dezvoltare fizica si intelectuala mai buna.

Un exemplu concret este cazul in care medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iasi au salvat viata unui copil care la patru ani cântarea cât un bebelus de noua luni, dupa aproape patru luni greutatea acestuia fiind aproape dublata în urma unui tratament în care a fost inclusa si ciocolata neagra.

Pe lângă antioxidanți, ciocolata conține și alți compuși puternici de origine vegetală, inclusiv anandamida, numită astfel după termenul sanscrit "ananda," care poate fi tradus prin "fericire" și care este un neurotransmițător din creier care blochează temporar senzațiile de durere și de anxietate.

Teobromina din ciocolata neagra s-a demonstrat ca intareste smaltul dintilor. Astfel, ciocolatea neagra, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, daca este mentinuta o igiena dentara optima.

Ciocolata contine o serie de compusi responsabili pentru o stare de spirit pozitiva si poate induce senzatia de calm. Totodata, creste productia de endorfine în organism, ceea ce confera organismului o stare de bine.

In prezent, cercetatorii au descoperit faptul ca anumite bacterii din intestin în realitate descompun si fermenteaza componentii prezenti în ciocolata neagra, transformându-i în compusi antiinflamatorii usor absorbiti de catre organism.

In particular, microbii benefici inclusiv Bifidobacterium si bacteriilor din acidul lactic le place sa se hraneasca cu cacao, conform cercetatorilor. 

Aceste bacterii benefice rup de asemenea fibrele care se gasesc în cacaua pulbere, transformându-le în lanturi scurte de acizi grasi foarte bine absorbiti de organism si care dau senzatia de satietate.

Si nu in ultimul rand, un medical studiu britanic arata ca o substanta din cacao poate fi mult mai eficienta impotriva tusei chiar si decat un medicament. Si, pe deasupra, nu are nici efecte adverse, cum se intampla in cazul medicamentelor.