PLASTURELE de slabit ar putea deveni REALITATE. Pareri pozitive in urma studiilor clinice.

Cercetătorii ai Universității Tehnologice Nanyang din Singapore condusa de profesorul Chen Peng au reusit sa creeze un plasture special care ar putea fi util pentru persoanele care au nevoie să slăbească, prin favorizarea arderii grăsimilor in mod natural.

Acesti plasturi au aratat o reducere a masei de grasime cu mai mult de 30 la suta pe parcursul a patru saptamani.

Pe partea inferioară plasturele de slabit este acoperit cu sute de microace, încărcate cu unul dintre următoarele medicamente: fie receptori beta-3-adrenergici, fie hormoni tiroidieni T3 - triiodotironină.

Receptorul adrenergic beta-3 (ADRB3) este o gena exprimata în tesut adipos care joaca un rol semnificativ în controlul proceselor energetice ale organismului, prin rolul sau în reglarea lipolizei si termogenezei.

Hormonii tiroidieni determina mobilizarea grasimilor din depozite cu scadrerea acestora. Sub influenta acestora nivelul colesterolului, trigliceridelor si fosfolipidelor din sânge scade, nivelul acizilor grasi liberi creste.
plasturele de slabit medical pareri pozitive clinice

Deși ambele substanțe au fost prezentate ca eficiente în reducerea grăsimii corporale prin transformarea grăsimii albe care se depune, în celulele grase maro care se arde ușor, acestea pot avea efecte adverse dacă sunt administrate clasic, oral sau prin injectare, motiv petru care s-a apelat la o altă formă de administrare, cum este cea prin intermediul plasturilor transdermici.

Acești plasturi medicali pentru slabit au fost testați pe cobai de laborator supraponderali.

Plasturele a fost presat pe piele timp de aproximativ 2 minute, iar microacele, care au diametrul mai mic decât un fir de păr uman, au patruns în piele, plasturele devenind atașat. 

Interesant este ca acest dispozitiv medical se dizolvă ulterior, fără să afecteze organismul și eliberează lent medicamentul, care este livrat direct la locul indicat. Acolo, transformă grăsimea albă în grăsime brună, care este mult mai ușor arsă.

Cercetările de laborator au arătat că plasturii medicali de slabit au ajutat la reducerea masei adipoase cu până la 30% în 4 săptămâni la animalele care urmau o dietă bogată în grăsimi. 

Rezultatele studiului au indicat și o reducere a colesterolului și a nivelului de acizi grași comparativ cu grupul de control de cobai.

Pe lângă faptul că favorizează arderea grăsimilor și previne depunerile, cantitatea de medicament din plasturi este semnificativ mai redusă decât cea care ar fi necesară pentru administrare orală sau injectare, ceea ce reduce costurile, iar eliberarea lentă minimizează riscul efectelor adverse.