RECOMANDARI Pozitia corecta la birou ca sa scapi de DURERILE de spate.

În zilele noastre, munca la birou presupune un minim de opt ore petrecute stând pe scaun, si de obicei în fata unui calculator.

Acesta este motivul pentru care întâlnim frecvent multi oameni care se plang de dureri de spate și gât, insa fără a suferi de vreo afecţiune specifică.

Te numeri printre cei care petrec mult timp muncind într-un birou? Iată cateva recomandari si  sugestii care te pot feri de oboseală, dureri musculare și articulare:

1) Poziţia monitorului: Acesta trebuie poziţionat direct în faţa ta, astfel încât să nu fii nevoit să te înclini sau să te întorci către el. 

recomandari pozitie corecta la birou pentru spate
De asemenea, ar fi bine ca jumătatea de sus a ecranului să fie la înălţimea privirii tale.

2) Distanţa până la monitor: Ţine-ţi brațele și coatele aproape de corp, paralel cu podeaua. Tastatura ar trebui poziţionată astfel încât să nu fii nevoit să te apleci în faţă.

Recomandare: încearcati să stati la aproximativ 45 cm distanţă de monitor.

3) Gâtul: Oamenii care petrec mult timp vorbind la telefon, se plâng adesea de dureri de gât. Dacă și tu obișnuiești să ţii telefonul între gât și bărbie, pentru a putea tasta și vorbi în același timp, îţi  ecomandăm să folosești căștile.

De asemenea, încearcă să nu îţi întinzi gâtul înainte atunci când  privesti spre monitor. (recomandare: urechea ar trebui să fie aliniată cu umărul).

4) Umerii: Încearcă să-ţi ţii umerii jos, în poziţie relaxată. 

5) Spatele: Așează-te cu spatele lipit de spătarul scaunului, la care ai atașat un dispozitiv de susţinere a zonei lombare.

6) Coate și încheieturi:
În timp ce tastezi, asigură-te că ţii cotul într-un unghi de 90 de grade faţă de corp.

7) Mâinile și încheieturile ar trebui să formeze o linie dreaptă. Această poziţie te protejează de prea  multă presiune asupra încheieturii.

8) Picioarele: Atunci când stai pe scaun, șoldurile și coapsele trebuie să fie paralele cu podeaua sau puţin mai sus faţă de genunchi. Asigură-te că ai păstrat un mic spaţiu între marginea scaunului și spatele genunchilor tăi. 

9) Tălpile: E indicat să stai pe scaun astfel încât tălpile să atingă podeaua în totalitate. Dacă acest lucru nu este posibil, îţi recomandăm să folosești un suport pentru picioare, reglat pentru înălţimea ta.

Recomandare de bun simt: Ia o pauza de 1-2 minute pentru fiecare ora petrecuta stând pe scaun.

Ridica-te, ia-i un pahar cu apa, stai de vorba cu un coleg sau pur si simplu plimba-te prin birou.