Recomandari Prevenirea Bolilor CardioVasculare. Tipuri de aritmii, Simptome si Stilul de Viata.

Sa ne facem o parere despre cele mai bune recomandari privind preventia bolilor cardiovasculare, si incepem cu stilul de viata.

Statisticile anuale furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata cifre alarmante privind cresterea numarului de decese, cauzate de afectiunile cardiovasculare in randul persoanelor adulte.

Este important ca stilul de viata sa fie regandit, de la orele de somn la modul in care abordam problema tensiunii arteriale, de la alimentatia zilnica la programul de sport.

Nu este un lucru usor, tocmai din cauza faptului ca majoritatea oamenilor aleg sa amane aceste schimbari importante pentru sanatatea lor.

Insa chiar aceasta amanare este de cele mai multe ori cauza aparitiilor afectiunilor cardiovasculare, ducand la aparitia: hipertensiunei arteriale, infarctului, accidentului vascular cerebral, iar lista poate continua.
recomandari prevenire aritmii boli cardiovasculare

Asadar, trebuie sa ne impunem o limita in tot ce facem, de la cantitatea de alcool consumata, la modul in care procesam inteligent inacractura emotionala.

De asemenea, este vital ca persoanele adulte sa includa in programul saptamanal orele de sport, iar somnul sa fie o prioritate.

Iata la cate lucruri trebuie sa se gandeasca o persoana incepand cu varsta de 30 de ani, pentru a fi intotdeauna cu un pas inaintea afectiunilor cardiovasculare.

Totul depinde numai doar de propria persoana, iar viteza cu care reusesti sa iti schimbi stiul de viata dupa o anumita varsta, contribuie enorm la sanatatea sistemului tau cardiovascular. Pericolele sunt reale, iar sursele acestora ne inconjoara in absolut fiecare zi.

“Nu ma doare nimic, inseamna ca nu am nimic” nu este chiar cel mai stralucit mod de abordare, daca vrei sa fii ferit de pericolele afectiunilor cardiovasculare. 

Doctorii si clinicile de specialitate nu trebuie privite ca pe o solutie de care sa te agati abia in ultimul moment,  acestea pot aduce un aport enorm calitatii vietii tale, daca privesti preventia ca pe ceva firesc. 

Atunci când inima functioneaza în limitele normale, ritmul sau are valori cuprinse între 60 si 80 de batai pe minut. 

Aritmiile reprezinta dereglari ale acestor valori si se manifesta fie sub aspectul frecventei, fie al regularitatii, fie sub ambele forme.

Este foarte important ca aritmiile sa fie identificate la timp, pentru a putea fi tratate corespunzator. 

Tocmai pentru ca aritmiile sunt în unele cazuri asimptomatice, este necesar sa fie luate cateva demersuri de identificare si de prevenire.

Aceste boli pot fi detectate în timpul examinarii medicale periodice si prin monitorizarea constanta a activitatii inimii cu ajutorul unui tensiometru.

Un mod de a va monitoriza activitatea inimii este sa aveti la îndemâna noul tensiometru digital SENDO ADVANCE 3, care nu doar ca indica prezenta aritmiilor odata cu masurarea tensiunii, dar le analizeaza si reda gradul lor de risc. 

Asadar, recomandarea noastra este sa aflati care sunt principalele tipuri de artimii, sa invatati cum va poate ajuta un tensiometru digital, informati-va asupra modului in care stresul de la birou poate fi combatut si fiti pregatiti sa identificati corect semnele unei afectiuni severe, care va poate pune inima in pericol.