RECOMANDARI Problemele urechii la cei Copii. OTITA PURULENTA.

Urechea este formată din trei părți, de la urechea externă un canal duce spre timpan. În spatele lui există o cavitate, urechea mijlocie, în care se află trei oase care transmit vibrațiile sonore urechii interne (responsabile cu auzul și echilibrul).

Problemele urechilor la copii apar din cauza infectării urechii externe sau mijlocii sau în urma blocării tubului care unește urechea, nasul și gâtul.

Pielea care tapetează canalul urechii externe se inflamează când există o infecție. Aceasta poate apărea când copilul înoată în apă cu clor sau își bagă diverse obiecte în ureche.

Copii cu eczeme sunt dispuși la asemenea infecții.
recomandari medicale otita purulenta la copii.jpg

Simptomele infecției pot fi: durere la nivelul urechii (când își atinge urechea sau se culcă pe ea), roșeață a canalului auricular, scurgere din ureche, mâncărime. 

Care sunt principalele recomandari? Medicii va recomanda sa ii dati copilului un antiinflamator pentru a-i calma durerea, apoi mergi cu el la doctor pentru a-i prescrie picături cu antibiotic sau antiinflamatorii.

Când există o infecție la nivelul urechii mijlocii, cavitatea din spatele timpanului este infectată sau inflamată, de obicei din cauza unei infecții care s-a extins la nivelul gâtului.

Trompa lui Eustachio (de la gât la ureche) este foarte scurtă și îngustă, permițând extinderea infecției. 

Până la vârsta de 7-8 ani trompa lui Eustachio va crește în diametru, scăzând pericolul infecțiilor. 

Posibile simptome: dureri mari la nivelul urechii, copilul plânge și se freacă la ureche, febră, surditate parțială. 

Ce-i de făcut? Pe langă doza recomandată de antiinflamator, poți pune o compresă caldă la ureche. 

Dacă are scurgeri, nu încerca să cureți urechea, lasă-l să stea pe o batistă curată, culcat pe urechea cu scurgeri, pentru a se drena scurgerea. Mergeți de urgență la medicul ORL-ist pentru a începe tratamentul corect. 

Dacă a apărut puroi în spatele timpanului, poate prescrie un medicament pentru drenarea acestuia. Poate fi necesară chiar și o mică intervenție chirurgicală.

OTITA PURULENTĂ Aceasta este o acumulare de lichid lipicios la nivelul urechii mijlocii provocată de infecții repetate ale acestei părți a urechii. 

Poate apărea surditatea parțială după infecții repetate. 

Uneori pentru tratamentul otitei purulente este necesară o operație simplă, sub anestezie, care constă în realizarea unei incizii sub timpan și introducerea unui tub subțire. 

Acesta are rolul de a egaliza presiunea aerului de ambele părți ale timpanului.