BALLOON Eustachian Tube pareri pozitive tratament OTITE recidivante.

Cateva pareri despre Balloon Eustachian Tube, un tratament definitiv și de ultimă intenție în cazurile recidivante.

In primul rand trebuie sa stiti ca procedura Balloon Eustachian Tube se face printr-o intervenție chirurgicală endoscopică, ce constă în dilatarea trompei lui Eustachio.

De procedură pot beneficia atat pacienții cu urechi înfundate și pacientii care suferă de diverse tipuri de otite recidivante (seroase, mucoase, supurate).

Spatiul din spatele timpanului reprezinta urechea medie; in conditii normale secretiile de la acest nivel se elimina prin trompa lui Eustachio.

Diagnosticul de Otita trebuie confirmat de un medic specialist ORL chiar daca este suspicionat de catre medicul de familie sau pediatru.
otitele pareri pozitive balloon eustachian tube

In cazul unei infectii la acest nivel se acumuleaza lichid in care microbii de la nivelul nasului se multiplica.

De altfel, procedura Balloon Eustachian Tube este tratamentul definitiv și de ultimă intenție pentru cazurile în care orice altă variantă s-a dovedit ineficientă (precum ar fi obstrucția mecanică și folosirea aeratoarelor transtimpanale).

Intervenția se face endoscopic, fără incizii, fără sângerare și fără durere, sub anestezie generală. 
Endoscopia este tehnica imagistica, utilizata atat in scop exploratoriu/diagnostic cat si terapeutic.

Examinarea se efectueaza cu ajutorul unui endoscop, format dintr-un tub subtire, flexibil, dotat cu o camera video si o sursa luminoasa la unul din capete.

Astfel, se intră transnazal cu endoscopul și cu un cateter. În spatele nasului se introduce sonda-cateterul în trompa lui Eustachio.

Se umflă balonașul cateterului la o presiune și pentru o perioadă prestabilită de producător. Ulterior, cateterul este scos, iar operația este încheiată. 

Întrucât nu apar complicații și BALLOON Eustachian Tube are o rată de succes de 80-90%, este nevoie doar de spitalizare de zi. 

Odată finalizată procedura, pacientul va putea să se bucure din nou de o serie de activități în cazul cărora întâmpina dificultăți (precum zborul cu avionul sau înotul).

La nivel național, intervenția  BALLOON Eustachian Tube se realizează doar în două centre medicale din județul Brașov, unul dintre ele fiind Spitalul MedLife Brașov.

Dr. Gabriel Lostun, medic specialist ORL, și dr. Radu Sirian, medic specialist ORL, sunt singurii medici din țară care au urmat un curs în această patologie și care sunt certificați de Centrul Universitar Marburg din Germania pentru a realiza aceasta intervenție moderna folosita in tratamentul otitetelor recidivante.