DIETA MEDITERANEANA pareri pozitive in Succesul Fertilizarii in Vitro (FIV).

Un studiu medical recent a constatat că femeile care tin o "dieta mediteraneana" cu cel putin șase luni înainte de fertilizarea in vitro (FIV) sunt mai predispuse să conceapă cu succes.

Studiul, care a apărut în revista Human Reproduction, a arătat că femeile care consumau alimente specifice dietei mediteraneane, inclusiv fructele proaspete, legumele, boabele integrale, legumele și uleiul de măsline și peștele au avut o rată de succes semnificativ mai mare a FIV comparativ cu celelalte femei.

Echipa de cercetători a fost condusă de profesorul asociat Nikos Yiannakouris la Departamentul de Nutriție și Dietetică al Universității Harokopio din Atena.

Ei au analizat modelele dietetice ale 244 de femei cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, utilizând un chestionar privind frecvența alimentelor.
dieta mediteraneana pareri pozitive fertilizarea in vitro

Aceste femei s-au internat la unitatea de concepție asistată din Atena, Grecia, pentru primul lor tratament de FIV.

Toate femeile participante la studiu nu aveau probleme de greutate, avand un indice de masă corporală mai mic de 30 kg / m2.

Pe baza dietei lor din ultimele șase luni, participanțelor le-a fost acordat un scor MedDiet care a variat de la 0 la 55.

Cele cu un scor mai mare au fost cele care au urmat dieta mediteraneană.

Pe baza scorurilor MedDiet, femeile au fost clasificate în trei grupe.

Primul grup a înregistrat între 18 și 30 de ani, al doilea grup a avut scoruri cuprinse între 31 și 35, iar al treilea grup a avut scoruri cuprinse între 36 și 47.

Au fost 86 de femei în grupul cu cel mai mare scor și 79 de femei în grupul cu cele mai mic scor.

Pacientele din grupul cu cel mai mic scor au avut o rată de succes a sarcinii de 29%, în timp ce cele din grupul cu cel mai mare scor au avut o rată de succes de 50%.

Ratele de nastere au fost, de asemenea, semnificativ diferite; la 26,6% și, respectiv, 48,8%.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, pentru femeile cu varsta mai mica de 35 de ani, pentru fiecare crestere cu cinci puncte a scorului MedDiet, femeile au o sansa de 2,7 ori mai mare de a ramane insarcinate si de a avea o nastere reusita.

Cu toate acestea, studiul nu a găsit nici o legătură între dieta alimentara și o sarcină de succes plus nașterea în viață în rândul femeilor care au mai mult de 35 de ani.

Rezultatele au sugerat că acest lucru se datorează faptului că femeile în vârstă de peste 35 de ani au mai puține ovule și un profil hormonal diferit, comparativ cu femeile mai tinere.

Sunt necesare mai multe studii pentru femeile care suferă de obezitate și femeile care doresc să conceapă în mod natural, pentru a vedea dacă dieta mediteraniana le poate ajuta si pe ele in a avea o sarcina reusita si sanatoasa..