EMA pareri Pozitive Darunavir Krka alternativa la Prezista.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost de parere că, în conformitate cu cerințele UE, s-a demonstrat că Darunavir Krka are o calitate comparabilă și că este bioechivalent cu Prezista.

Prin urmare, opinia Agenției a fost că, în ceea ce privește Prezista, beneficiul depășește riscul identificat. EMA a recomandat aprobarea lui Darunavir Krka pentru utilizare în spatiul UE.

Darunavir Krka este un medicament antiviral utilizat împreună cu alte medicamente HIV pentru tratarea pacienților cu virusul imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1), un virus care produce sindromul imunodeficienței dobândite (SIDA). Darunavir Krka poate fi administrat la adulți sau copii de la 3 ani și cântărind cel puțin 15 kg.

Darunavir Krka conține substanța activă darunavir. Darunavir Krka este un "medicament generic".
Pareri EMA Darunavir Krka alternativa la Prezista

Aceasta înseamnă că Darunavir Krka conține aceeași substanță activă și funcționează în același mod ca și un "medicament de referință" deja autorizat în Uniunea (UE) numită Prezista.

Darunavir Krka poate fi obținut numai pe bază de prescripție medicală, iar tratamentul trebuie început de către un medic specialist care are experiență în managementul HIV.

Darunavir Krka este disponibil sub formă de comprimate.

Medicamentul este administrat întotdeauna cu doze mici de ritonavir și cu alte medicamente pentru tratamentul HIV și trebuie luat împreună cu alimente.

Substanța activă din Darunavir Krka, darunavir, este un inhibitor de protează. Blochează proteaza, o enzimă implicată în reproducerea virusului HIV.

Când enzima este blocată, virusul nu se reproduce în mod normal, încetinind înmulțirea în organism. Darunavir Krka este administrat întotdeauna cu ritonavir.

Ritonavir reduce fracturarea darunavirului, crescând concentrațiile de darunavir din sânge.

Acest lucru permite un tratament eficient evitând în același timp o doză mai mare de darunavir.
Darunavir Krka, administrat în asociere cu alte medicamente pentru HIV, reduce cantitatea de HIV din sânge și o menține la un nivel scăzut.

Darunavir Krka nu vindecă infecția cu HIV sau SIDA, dar tratamentul HIV poate împiedica deteriorarea sistemului imunitar și dezvoltarea infecțiilor și a bolilor asociate cu SIDA.

Studiile privind beneficiile și riscurile substanței active în utilizarea aprobată au fost deja efectuate pe medicamentul de referință Prezista și nu trebuie să fie repetate pentru Darunavir Krka.

În ceea ce privește fiecare medicament, compania a realizat studii privind calitatea lui Darunavir Krka.

Compania a efectuat de asemenea un studiu care a demonstrat că este "bioechivalent" cu medicamentul de referință.

Două medicamente sunt bioechivalente atunci când produc aceleași niveluri ale substanței active în organism și, prin urmare, se așteaptă ca acestea să aibă același efect.