EMA pareri pozitive Fulvestrant Mylan anti oestrogen alternativa la Faslodex.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a fost de parere ca în conformitate cu cerințele UE, sa demonstrat că Fulvestrant Mylan este comparabil cu Faslodex. Prin urmare, opinia Agenției a fost că, în ceea ce privește Faslodex, beneficiul depășește riscul identificat.

Astfel EMA a recomandat ca Fulvestrant Mylan să fie aprobat pentru utilizare în UE.

Fulvestrant Mylan este un medicament anti-estrogen utilizat pentru tratamentul cancerului mamar avansat sau metastatic (cancer care sa răspândit în alte părți ale corpului) la femeile aflate în postmenopauză cu un tip de cancer de sân cunoscut sub numele de cancer estrogen-receptor pozitiv, a avut un tratament hormonal sau a cărui cancer a revenit după tratamentul cu un alt antiestrogeni.
EMA pareri pozitive Fulvestrant Mylan alternativa ieftina la Faslodex

Fulvestrant Mylan conține ca si substanța activă fulvestrant.

Fulvestrant Mylan este un "medicament generic". Aceasta înseamnă că Fulvestrant Mylan conține aceeași substanță activă și funcționează în același mod ca și "medicamentul de referință" deja autorizat în Uniunea Europeană (UE) si care poarta numele de Faslodex.

Fulvestrant Mylan poate fi obținut numai pe bază de rețetă și este disponibil sub formă de soluție injectabilă în seringi preumplute (250 mg).

Doza recomandată este de 500 mg administrată o dată pe lună, cu o doză suplimentară de 500 mg administrată la două săptămâni după prima doză. Doza se administrează sub formă de două injecții, fiecare dată în mușchiul unui făt timp de una până la două minute.

Majoritatea tipurilor de cancer mamar sunt stimulate să crească atunci când hormonul estrogen se atașează la ținte (receptori) ale celulelor canceroase.

Substanța activă din Fulvestrant Mylan, fulvestrant, este un anti-estrogen. Aceasta blocheaza receptorii pentru estrogen de pe celule și determină scăderea numărului de receptori de estrogen.

Ca rezultat, celulele canceroase nu sunt stimulate să crească prin estrogen și acest lucru încetinește creșterea tumorii.

Deoarece Fulvestrant Mylan este un medicament generic, beneficiile și riscurile sale sunt considerate ca fiind aceleași ca și medicamentul de referință, Faslodex.