Noutati in Sanatate: Inima se Regenereaza cu medicamentul Beta4 Timosina.

Ultimele cercetări din domeniul cardiologiei demonstrează că inima, la fel ca ficatul, are capacităţi regenerative.

Cu ajutorul unor compuşi farmaceutici, dar şi a factorilor de mediu favorabili, inima poate genera celule noi. 

Cercetătorii de la Universitatea College din Londra au pus bazele unui nou studiu prin cercetarea unui grup de celule care au capacitatea de a se transforma în diferite tipuri de ţesut cardiac într-un embrion. 

Potrivit studiului, prin administrarea, înaintea producerii unui atac de cord, a medicamentului denumit beta4 - timosina, inima poate ajunge până în punctul în care este capabilă să se “repare” singură, informează BBC. 
Pareri Regenerarea Inimii cu Medicamentul Beta 4 Timosina

Această descoperire ar putea îmbunătăţi funcţia cardiacă a persoanelor care suferă un infarct de miocard. 

Studiul publicat în revista Nature a fost realizat pe şoareci şi prezintă rezultate îmbucurătoare pentru medicina cardiovasculară regenerativă.

Medicamentul nu ar putea fi disponibil pe piaţă decât în aproximativ zece ani.

Potrivit autorilor studiului, numărul persoanelor care-şi pierd viaţa din cauza cardiopatiei ischemice este în scădere.

Cu toate acestea, pacienţii care suferă de afecţiuni coronariene acute rămân cu un grad de insuficienţă cardiacă. 

Acest fapt este cauzat de pierderea funcţiei contractile a miocardului infarctizat. Prin administrarea medicamentului beta 4-timosina, funcţia contractilă a cordului ar College din Londra, autor al studiului, pentru BBC. 

Directorul medical al Fundaţiei Britanice a Inimii, Peter Weissberg, s-a arătat increzator faţă de rezultatele actualului studiu, catalogându-l drept “Sfântul Graal al cercetărilor în domeniul inimii”. 

Totuşi Weissberg a avertizat că scara de îmbunătăţire în rândul animalelor nu este identică cu cea întâlnită în rândul oamenilor. 

“În orice caz, chiar şi o mică îmbunătăţire ar putea avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii oamenilor”, a precizat Weissberg pentru BBC.