Noutati Medicale: AUTISMUL ar putea fi diagnosticat prin TESTE de sange sau urina.

Noutati in sanatate. Mii de copii sunt diagnosticați cu AUTISM pe baza unor teste care se bazează în principal pe comportamentul copilului și răspunsurile lui la testele și evaluările comportamentale.

Pe scurt, nu există in acest moment teste de sânge sau teste de urină care pot fi folosite pentru a diagnostica autismul.

Insa, intr-un nou studiu, o echipă de cercetători au găsit markeri chimici pentru sânge și urină care ar putea ajuta la diagnosticarea autismului.

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick și de la Universitatea din Bologna au remarcat că unii copii care suferă de autism au niveluri mai ridicate de afectare a proteinelor în comparație cu copiii fără autism.
autismul noutati diagnosticare prin teste de sange si urina

Autismul fiind o condiție dificil de diagnosticat, acest test ar putea ajuta la îmbunătățirea testelor de diagnosticare, precum și la eliminarea diagnosticelor false.

Momentul in care acest test va devini rutina in diagnosticul autismului este insa departe. Asta deoarece testul trebuie sa fie supus unor evaluari clinice si testari inainte de a fi disponibil pentru utilizare.

Rezultatele studiului intitulat "Advanced glycation endproducts, dityrosine and arginine transporter dysfunction in autism - a source of biomarkers for clinical diagnosis", au fost publicate in ultima editie a revistei Molecular Autism Journal this Monday  din 19 februarie 2018.

În acest nou studiu, echipa de cercetători a verificat diferențele chimice în sânge și urină colectate de la 38 de copii autisti și 31 de copii fără autism.

Copiii aveau vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Cercetatorii au remarcat că in general copiii cu autism aveau de obicei niveluri mai ridicate de leziuni ale proteinelor în sânge, ceea ce le-a ridicat nivelul riscului de autism.

Dityrosina este, de asemenea, numit un marker de oxidare. Paul Thornalley, profesor de biologie la Universitatea din Warwick, care a condus studiul, a explicat că aceste proteine deteriorate ar putea fi cauza dezvoltării autismului.

Dr. Naila Rabbani, de la Universitatea din Warwick, care a condus studiul, a spus că acesti markeri ar putea fi folositi pentru detectarea autismului mult mai devreme decât acum, prin măsurarea pur și simplu a nivelului acestora.

Ea a explicat că studiul lor a fost unul relativ mic și ca trebuit să fie reprodus pe populații mari pentru a putea fi validat stiintific.

Ea a spus ca vor testa instrumentul de diagnosticare pe copii sub varsta de doi ani pentru a vedea daca schimbarile in acesti biomarkeri au aparut inainte de varsta de 2 ani.

Studii mai ample și mai multe cercetări ar putea dezvălui cauza și factorii care sunt asociati cu aparitia autismului.