Noutati Tratamentul Depresiei: acidul dihidrofafeic DHCA extras din struguri o sansa la sanatate.

Compușii noi derivați din struguri pot fi dezvoltați ca agenți terapeutici pentru tratamentul depresiei

Într-un studiu care a fost publicat online pe 2 februarie 2018 în jurnalul medical Nature Communications, cercetătorii de la Icahn School of Medicine descriu o analiză amplă a noilor compuși derivați din struguri: acidul dihidrofafeic (DHCA) și Malvidin-3-glucoside-gluc.

Acesti doi noi compusi extrasi din struguri ar putea ajuta la dezvoltarea unor agenți terapeutici pentru tratamentul depresiei.

Rezultatele studiului indică faptul că acești compuși naturali pot atenua depresia prin vizarea mecanismelor subiacente nou descoperite ale bolii.
pareri noi tratamente depresie pe baza de struguri

Potrivit Centrului S.U.A. pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în fiecare an aproximativ 16 milioane de persoane din Statele Unite inregistreaza un episod depresiv major.

Tratamentele farmacologice convenționale se estimează că produc remisiune temporară la mai puțin de 50% dintre pacienți și sunt deseori asociate cu efecte adverse severe.

Astfel, există o nevoie urgentă de un spectru mai larg de terapeutice noi pentru tratamenul depresiei.

Depresia este asociată in general cu o multitudine de procese patologice, incluzând inflamația sistemului imun periferic, un set de structuri biologice și procese în ganglionii limfatici și alte țesuturi care protejează împotriva bolilor și anomaliilor care implică sinapsele, structurile care permit neuronilor să transmita un semnal chimic către alți neuroni.

Cu toate acestea, antidepresivele disponibile în prezent sunt limitate în mare măsură la refacerea sistemelor care reglează serotonina, dopamina și alte neurotransmițătoare înrudite. Aceste tratamente nu se referă în mod specific la inflamații și la maladaptările sinaptice care sunt acum cunoscute a fi asociate cu MDD.

Noul studiu, condus de profesorul de neurologie Giulio Maria Pasinetti si o echipa sa de cercetatori de la Centrul de Neuroresilanta Moleculara Integrativa de la Scoala de Medicina Icahn, a descoperit ca un preparat biologic de polifenol dietetic - o combinatie din trei produse polifenolice derivate din struguri, incluzând un suc de struguri selectat Concord, un extract selectat din semințe de struguri și trans-resveratrol - a fost eficace în promovarea elasticității împotriva depresiei induse de stres la șoareci.

In mod specific, cercetatorii au descoperit ca DHCA si Mal-gluc pot promova rezistenta la modelele de depresie ale soarecilor de laborator prin modularea inflamatiei si a plasticitatii sinaptice.

DHCA reduce interleukina 6 (IL-6), o substanță pro-inflamator secretă de celule T și macrofage pentru a stimula răspunsul imun, prin modularea epigenetică a secvenței necodificatoare a genei IL-6.

Mal-gluc modulează acetilarea histonică a genei Rac1 și permite activatorilor de transcriere să acceseze ADN-ul pentru o transcriere crescută în creier, care influențează expresia genelor responsabile de plasticitatea sinaptică.

Studiul medical de fata oferă, pentru prima dată, noi date preclinice care susțin direcționarea mai multor mecanisme de boală cheie prin modificarea ADN epigenetic pentru tratamentul depresiei.

Acest studiu susține necesitatea de a testa și de a identifica noi compuși care sa vizeze mecanisme patologice alternative, cum ar fi inflamația și maladaptarea sinaptică, pentru persoanele diagnosticate cu depresie si care sunt rezistente la tratamentul disponibil în prezent.