Operatiile ESTETICE Care Sunt Cele Mai Cautate conform IMACS.

Conform datelor statistice cea mai frecventa interventie chirugicala a ajuns sa fie augmentarea mamara (15,8%), urmata de lipsocutie (14%), modificarea ploapelor (12,9%) si a nasului (7,6%).

IMACS subliniaza ca Asia devine zona geografica unde industria de chirurgie plastica creste cel mai mult, astfel ca în 2018 ar urma sa devina o piata mai mare decât Europa.

Ultimele cifre disponibile, pentru anul 2016, sustin ca au fost efectuate 23,6 milioane de interventii chirugicale plastice la nivel mondial, cu 9% mai multe decât în anul precedent.

Din numarul total, aproximativ 10,4 milioane au necesitat interventii chirurgicale, restul constând în injectii si tratamente estetice noninvazive.
pareri operatii estetice cele mai cautate

S-a constata o crestere de 8% a industriei de chirurgie plastica la nivel mondial, pana la 8,6 miliarde de euro în 2017, a anuntat organizatia profesionala IMCAS (International Master Course on Aging Science).

Suma comunicata de IMACS include atat vanzarile de echipamente si produse utilizate pentru a modifica aspectul corporal, precum lasere pentru epilare definitiva de exemplu, cât si produsele farmaceutice specifice medicinii estetice, toxinele (printre care faimosul botox) si implanturile mamare.

Conform prognozelor, cifra de afaceri din zona medicinii estetice ar urma sa ajung la 9,3 miliarde de euro în anu 2018, progonoza pe permen lung fiind de se dubla între anii 2019 si 2021.

Insa, aceste sume sunt mai mici in comparatie cu sumele cheltuite de pacienti, ceea ce ilustreaza marjele frumoase de profit pentru chirurgi plasticieni.

Asociatia profesionala a chirurgilor plasticieni din SUA (ASAPS) estima cu ceva timp in urma ca numai americanii au cheltuit în 2016 aproximativ 15 miliarde de dolari pentru chirurgie estetica, în crestere cu 11% comparativ cu 2015.

Presedintele ASAPS aprecia atunci ca aceste cifre se datoreaza atât cresterii economice cât si dorintei baby-boomers (oamenii născuți între sfârșitul celui de-al doilea război mondial 1945 și sfârșitul anilor 1960) si copiilor lor de a ramâne competitivi pe o piata a muncii întinerita.

Asdar daca vreti sa investiti in servicii medicale care sa va aduca profituri mari pe viitor, atunci medicina estetica este o varianta pe care trebuie sa o luati in calcul!