Pareri Endoscopia nazala disponibila la MedLife Timisoara.

Hyperclinica MedLife Timişoara oferă posibilitatea examinării cavităţii nazale şi a cavumului (porţiunea superioară a faringelui situată în spatele nasului) cu ajutorul endoscopului cu tijă rigidă.

Acest lucru este posibil datorită diametrului de doar 2,7 mm ce permite vizualizarea zonelor cu acces dificil şi a opticii de 0 grade ce determină o mărire importantă pentru evidenţierea detaliilor.

Endoscopul nazal rigid este un instrument subtire (4mm sau mai putin) ce lumineaza si are la capat un sistem de lentile ce mareste imaginea si ne poate ajuta sa vedem dupa obstacole (cu sistem angulat de lentile).

Acest sistem este conectat prin fibra optica la o sursa de lumina rece de 150 W (Optomic Fibrolux 150) si o camera video de inalta rezolutie (490 linii TV) foarte sensibila chiar si in conditii de iluminare scazuta.
pareri endoscopie nazala cu tija rigida indicatii

In ceea ce priveste aplicabilitatea endoscopiei in sfera ORL, partea de ambulator, tehnica care foloseste tija rigida vizeaza trei segmente: rinosinusal, otic,faringolaringian.

Obiectivele endoscopiei rinosinusale constau in a depista modificarile patologice rinosinusale,  precum si in a monitoriza caile de drenaj ale mucusului nazal, investigand variantele anatomice prezente de la un pacient la altul, pentru intelegerea mecanismelor fiziopatologice declansate.

Manevra de examinare cu endoscopul rigid nu este dureroasă, iar pacienţii, atât copii cât şi adulţi, o tolerează foarte bine nefiind nevoie de nicio pregătire specială sau anestezie. 

Datorită faptului că majoritatea patologiei rinosinuzale se manifestă prin obstrucţie nazală, endoscopia cu tija rigidă permite specialistilor să diagnosticheze cu succes afecţiuni precum: 
  • deviaţia de sept nazal, 
  • polipoza rino-sinusală, 
  • hipertrofia cornetelor nazale inferioare, 
  • vegetaţiile adenoide la copii (polipii), 
  • rinosinuzite acute şi cronice, 
  • formaţiuni tumorale la nivelul cavităţii nazale şi a cavumului etc., 
  • localizarea surselor de sângerare în epistaxisul anterior sau posterior,
  • prelevarea de biopsii sub control vizual şi urmărirea evoluţiei locale sub tratament a anumitor leziuni. 

Pacienţii clinicii MedLife Timişoara pot beneficia de rezultatele investigaţiilor de endoscopie nazala pe suport optic (CD, DVD).