Pareri LITOTRITOR, sistemul care permite eliminarea fara Operatie a calculilor renali.

Hyperclinica MedLife Unirii pune la dispoziţia pacienţilor procedura de eliminare a calculilor renali prin unde de şoc, cu ajutorul litotriţiei.

Procedura de litoritie este realizată cu aparatul de ultimă generaţie Modulith SLK, care permite dezintegrarea calculilor renali fără dureri sau bisturiu.

Calculii sunt dezintegraţi prin unde de şoc care penetrează țesuturile şi ajung la nivelul calculului. Fragmentele rezultate în urma tratamentului cu tehnologia de litotritie se elimină spontan prin urină. 

Localizarea calculilor renali se realizează ecografic, iar, opţional, aparatul poate fi dotat şi cu braţ radiologic, pentru localizare radiologică. 

Procedura de litotritie are in general o rată de succes ridicată asociata cu complicaţii minime.
pareri forumuri litoritie tratament pietre la rinichi cu unde de soc

Pacientii sunt atrasi de metode de tratament care presupun o suferinta fizica mica sau chiar absenta, iar tratamentul cu tehnologia actuala de  litoritie este deosebit de atractiva deoarece nu necesita spitalizare si nicio forma de anestezie.

Terapia este in mod real lipsita de durere. Se scutesc cheltuieli, costuri sociale si medicale, care sunt mai lungi si mai complicate pentru celelalte modalitati de tratament.

Se scuteste astfel o spitalizare prelungita, costul asociat medicatiei, spitalizarii, anesteziei, tehnicilor operatorii mai complicate. 

Durata unei şedinte de tratament de litotritie este de 30-45 minute. Rata de succes a litotriţiei depinde de compoziţia, mărimea şi localizarea calculului, anatomia pacientului şi factorii de risc, de controlul durerii şi de strategia de tratament. 

Procedura de litotritie este indicată în cazul calculilor renoureterali de 1-2 cm pe rinichiul funcţional, fară dilataţii importante ale cavităţilor pielocaliceale şi cale urinară liberă sub locul litiazei. 

Calculii sunt eliminaţi timp de câteva zile sau săptămâni.

Obezitatea poate constitui o contraindicatie de aplicare a undelor de soc ale tehnlogiei de litoritie deoarece distanta dintre generatorul undelor de soc si focarul de tratament, zona de energie maximala care duce la distrugerea calculului este mai mica decat distanta de la tegument la calculul pacientului. 

Litotriţia NU este indicată în perioada sarcinii, infecţii ale tractului urinar, anomalii ale coagulării, persoanelor cu anomalii scheletice, anevrisme arteriale, dilataţia căilor urinare etc.

Cea mai importanta prejudecata a pacientilor o reprezinta caracterul anodin al tratamentului de litotritie.

Pacientul isi doreste sa trateze un calcul cu sedinte de litotritie perioade lungi ce timp, un an, un an si jumatate, chiar doi.

Atras de lipsa suferintei fizice pacientului i se pare un lucru foarte simplu pe care poate sa il faca odata la o luna, doua.