Pareri Tratament cu Orthokine disponibil la Hyperclinica MedLife Timişoara.

Hyperclinica MedLife Timişoara pune la dispoziţia pacienţilor cu artroză tratamentele personalizate cu Orthokine. 

Terapia Orthokine a fost creata si utilizata înca din 1997 în Germania.

Cu peste 280.000 de injectari pâna în prezent, parerea unanima este ca metoda Orthokine si-a demonstrat siguranta si eficacitatea prin numeroase studii clinice.

Pe parcursul a celor 14 ani care au trecut de la descoperirea metodei, au beneficiat de aceasta terapie pacienti din tari precum Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia, Slovacia, Elvetia, Marea Britanie, Polonia, Slovacia si Rusia

Icepând din anul 2009, terapia Orthokine a tratat cu succes si în România câteva sute de cazuri de artroza la genunchi si sold, iar din ultimii ani, terapia Orthokine este disponibila si pentru tratarea gleznei.
Pareri Tratament Artroza cu Orthokine

Artroza apare atunci cand se strica echilibrul intre formarea si distrugerea de componente ale cartilajului, in favoarea celei din urma.

In principiu, fenomenul are loc atunci cand celulele (condrocitele) sunt mai putin numeroase, mai putin active sau nu au la dispozitie materialele necesare producerii componentelor de cartilaj (colagen si proteoglicani) sau cand acestea din urma sunt distruse de actiunea unor enzime.

Rezultatul este transformarea cartilajului dintr-o structura neteda si elastica in una neregulata (fisurare, ulcerare) si rigida.

Metoda germană de tratament al atrozelor presupune obţinerea unui ser autolog din sângele care se recoltează din braţul pacientului. 

Ulterior, sângele recoltat este supus unui proces de incubare şi centrifugare, într-o seringă Orthokine care este prevăzută cu microsfere speciale de sticlă. 

Datorită microsferelor, sângele sintetizează o cantitate mare de proteine care au rol antiinflamator şi de regenerare.

Acestea microsfere sunt eficiente în reducerea durerii, combaterea inflamaţiei şi imbunătăţirea mobilităţii articulare. 

După acest proces, serul obţinut prin metoda germana se injectează la nivelul articulaţiei afectate, iar pacienţii, care anterior sufereau de dureri puternice, pot avea până la 2 ani de confort în urma tratamentului cu Orthokine. 

O sesiune de tratament presupune 6 injecţii Orthokine, timp de 6 săptămâni, câte una pe săptămână. Tratamentele cu Orthokine sunt disponibile şi în Hyperclinica MedLife Griviţa din 2010. 

Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează. 

Printre factorii care determină apariţia şi dezvoltarea afecţiunii se numără predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă, vârsta, practicarea unor sporturi solicitante etc. 

Consultaţiile de specialitate şi tratamentele de la la Hyperclinica MedLife Timişoara sunt realizate de către doctorii Drira Ouassim, medic specialist ortopedie şi traumatologie şi Adriana Bitang, medic primar balneofizioterapie, recuperare medicală şi reumatologie.