Recomandari ASTENIA de primavara: Simptome, Tratament. Sfaturi simple dar eficiente.

Acest tip de ASTENIE apare in general la trecerea dintre iarnă și primăvară, atunci când crește brusc luminozitatea în timpul zilei.

Astenia de primavara are urmatoarele simptome prin se manifestă: dureri de cap, palpitații, nervozitate, scăderea memoriei și un comportament irascibil – semne fi ziologice datorate eforturilor de adaptare ale organismului la noile condiții meteorologice.

Din păcate, astenia de primăvară nu vine niciodată singură. Ea este „însoțită“ și de o stare ușor depresivă. Incă din prima lună a primaverii trebuie să va pregătiti pentru un stil de viață sănătos, curat și plin de energie.
pareri astenia de primavara recomandari tratament

Semnele depresiei datorate asteniei de primavara pot fi: 
 • oboseala, 
 • lipsa de energie, 
 • supărare și anxietate, 
 • probleme de concentrare, 
 • deznădejde, 
 • insomnie, 
 • lipsa apetitului. 

Pentru a combate astenia de primavara trebuie să:
 • ai o dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale (sau să iei, la recomandarea medicului, suplimente nutritive de multivitamine și minerale), 
 • să faci mișcare (mai ales în aer liber), 
 • să-ți găsești anumite preocupări care să te relaxeze și să te binedispună, 
 • și, foarte important, să te odihnești suficient.

Nu uitati că primăvara este și anotimpul iubirii. Iar cea mai bună cură de a combate astenia este să iubiti.

Insa nu orice tip de iubire. Ar trebui sa renuntati la relațiile «toxice», care pot avea o influență negativă asupra ta. Apreciază-ți mai mult prietenii adevărați, ascultă-i și oferă-le sprijinul tău necondiționat!

Primăvara este minunat să stai în aer liber. O îndeletnicire extrem de plăcută este grădinăritul – o activitate relaxantă care te va face să petreci cât mai mult timp în natură și să descoperi un hobby minunat ce te va ajuta să scapi de probleme. 

Dacă nu ai o gradina a ta atunci poți planta mici flori de primăvară în ghivece și le poți așeza la geam, în apartament. Simpla lor vedere îți va umple inima de bucurie și-ți va crea o stare plăcută.

Primăvara, din cauza creșterii temperaturilor, virușii se răspândesc mai ușor, oamenii fi ind mai predispuși la îmbolnăvire.

Pentru ca bolile să nu ne prindă cu garda jos, trebuie să luăm, preventiv, suplimente pentru întărirea sistemului imunitar. 

Găsiti în farmacii preparate pe bază de echinacea, vitamina C, propolis, precum și suplimente nutritive de multivitamine și multiminerale. 

Faceti cel puțin 30 minute de exerciții fi zice, ideal ar fi să ieșiti în aer liber, dar pentru început puteti face niște simple exerciții de înviorare în fața geamului larg deschis. Apoi ieșiti în parc cu rolele, joacă fotbal, volei, tenis etc. 

Sucurile de fructe sunt adevărate "izvoare" de energie și sănătate și te vor ajuta să-ți întărești imunitatea. 

Beti zilnic sucuri proaspete de fructe, preparate în casă. Puteți adăuga și morcovi și sfeclă roșie. 

Cercetătorii au descoperit că sucul de sfeclă roșie are un adevarat efect miraculos asupra fi catului și întărește sistemul imunitar. În plus, elimină senzația de oboseală persistentă.

Profitati din plin de „trufandale“ pentru că va vor face bine. Încearcti, pe cât posibil, să le consumati crude, fără să le fierbeti sau să le prăjiti.

Spanacul este excelent dacă-l serveti ca salată, garnisit cu oțet, sare și ulei de măsline. Este bogat în fier și conține aproape la fel de mult betacaroten ca și dovleacul.

In salata verde se gasesc saruri minerale – de iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic si zinc, importante in desfasurarea proceselor metabolice.