Recomandari cum SLABESTI fara sa te INFOMETEZI.

Iata câteva recomandari si trucuri care va vor ajuta in mod eficient să scapati de kilogramele în plus ușor, fără efort și frustrări, fără să simţiti că urmati o dietă drastică.

Dacă vreti să slăbiti, este important să NU va înfometatii! Așadar, e absolut obligatoriu să luati cele trei mese pe zi, în plus, două gustări de fructe sau seminţe, între mesele principale (la orele 10-11  dimineaţa) și la 16-17 seara. 

Dacă nu aveti timp să mânâncati din diverse motive, asigurăti-va că aveti întotdeauna la voi o variantă sănătoasă de gustare, cum ar fi: un fruct (măr, portocală, banana), câteva seminţe sau alune  crude, un baton dietetic etc.

a) Beti lichide separat si mai ales înainte de masă, incercati ca niciodată în timpul mesei sau la mai puțin de o oră după masă sa nu consumati lichide.

Este demonstrat ca lichidele diluează semnificativ enzimele digestive din stomac și prelungesc procesul de digestie atunci când în stomac se află alimente solide care trebuie digerate. 

recomandari diete de slabire fara infometare

b) Consumati separat proteine și carbohidraţi Cea mai obișnuită greșeală pe care o facem este să  ombinăm la aceeși masă proteine (din surse animale) cu carbohidrați (cartofi, pâine, orez). Pentru a digera proteinele, stomacul trebuie să secrete acid gastric. 

Pentru a digera carbohidrații este nevoie de o secreție alcalină (bazică). Acizii și bazele se  neutralizează reciproc (dacă-ți mai amintești de la orele de chimie) așadar, nu se mai digeră nimic.  

După ce stagneaza în stomac câteva ore, mâncarea începe să putrezească, producând gaze și arsuri la stomac.

c) Fructele se consumă separat. Știati că stomacul vostru are nevoie de 20 până la 60 de minute ca să digere fructele?

Dacă mănâncati un fruct în timpul mesei sau după masă, el nu poate fi digerat la timp și va începe să fermenteze, producând gaze și balonare. 

O altă regulă ar fi să nu combinati fructele dulci (banane, curmale) cu cele acre (citrice, ananas). Ideal este să mănâncati fructele între mesele principale, ca si gustări.

d) Regula 70/30. Pentru a pierde în greutate imediat trebuie să aplicăm regula 70/30 care spune că la fiecare masă trebuie să consumăm 70% alimente alcalinizante (legumele verzi și salatele) și 30% alimente producătoare de acizi (carnea, lactatele, făinoasele).

e) Creșteti intensitatea antrenamentelor Exercițiile aerobice – alergatul, săritul corzii, gimnastica aerobică – ard grăsimile, deci te ajută să slăbești. 

Ele te ajută să crești metabolismul și să dezvolți mușchii fără acid lactic (acidul lactic determină organismul să stocheze grăsimea, nu să o elimine). 

Mușchii sunt țesuturi cu o activitate metabolică intensă, a căror întreținere necesită mai multe calorii decât țesutul gras. 

Cu cât va formati mușchi mai puternici, cu atât organismul va fi mai eficient în arderea grăsimii, iar corpul tău va fi mai ferm și mai bine conturat.